Domácí rostlinný rýžový nápoj
- Celková doba 32 min
- 5 min
Příprava - 22 min
Vaření - 5 min
Chlazení
Kompatibilní spotřebiče (2)
Přísady
4 os.
40 g Nevařená bílá rýže (asi 120 g vařené)
50 cl Voda
10 g Cukr krupice
Příslušenství
Cestovní láhev 400 ml Cestovní láhev 700 ml
Příprava
Fáze 1 /4
Rýži několikrát propláchněte ve studené vodě, abyste ji zbavili přebytečného škrobu. Vařte ji podle doby vaření uvedené na obalu. Sceďte a nechte vychladnout.
Fáze 2 /4
Všechny ingredience, počínaje uvařenou rýží, dejte do přístroje. Našroubujte čepele na láhev OTG a připevněte ji k základně. Vše rozmixujte!
Fáze 3 /4
Směs přeceďte přes sáček na rostlinné mléko nebo plátýnko, abyste získali hladkou tekutinu bez kousků. Zbytky, známé jako okara, použijte k přípravě těsta na chleba nebo koláče, sušenek, granoly, falafelu, drobenky apod.
Fáze 4 /4
Uchovávejte v lednici až 3 dny. Před každým použitím protřepejte.