Rostlinný nápoj se žlutým hráškem
- Celková doba 32 min
- 5 min
Příprava - 22 min
Vaření - 5 min
Chlazení
Kompatibilní spotřebiče (2)
Přísady
2 os.
30 g Nevařený žlutý hrách (přibližně 60 g vařeného)
38 cl Voda
1 špet. Sůl
1 čl Cukr krupice
Příslušenství
Cestovní láhev 400 ml Cestovní láhev 700 ml
Příprava
Fáze 1 /4
Žlutý hrách propláchněte ve studené vodě. V hrnci přiveďte žlutý hrách ve vodě k varu. Snižte teplotu na střední a vařte 20 minut, dokud není hrách uvařený. Sceďte a nechte vychladnout.
Fáze 2 /4
Všechny ingredience, počínaje žlutým hrachem, dejte do přístroje. Našroubujte čepele na láhev OTG a připevněte ji k základně. Vše rozmixujte!
Fáze 3 /4
Směs přeceďte přes sáček na rostlinné mléko nebo plátýnko, abyste získali hladkou tekutinu bez kousků. Zbytky, známé jako okara, použijte k přípravě těsta na chleba nebo koláče, sušenek, granoly, falafelu, drobenky apod.
Fáze 4 /4
Uchovávejte v lednici až 3 dny. Před použitím protřepejte.