Domácí mini rohlíky
- Celková doba 2 hod. 12 min
- 30 min
Příprava - 12 min
Vaření - 1 hod. 30 min
Chlazení
Kompatibilní spotřebiče (3)
Přísady
20 kusů
500 g Hladká mouka
10 g Sušené droždí
1 lžička Sůl
1 lžička Cukr
270 ml Vlažná voda
50 g Sádlo
Příslušenství
Hnětací hák
Příprava
Fáze 1 /9
Do mísy robota dejte mouku, droždí, sůl a cukr. Použijte hnětací hák. Stiskněte START a nechte 30 sekund robota míchat.
Fáze 2 /9
Přidejte vodu a sádlo. Stiskněte START a nechte 30 sekund robota míchat. Po 30 sekundách zvyšte rychlost na 3 a nechte robota míchat 6 minut.
Fáze 3 /9
Mísu přikryjte vlhkou utěrkou a nechte kynout 45 minut.
Fáze 4 /9
Těsto rozdělte na několik kousků. Použijte váhu (každý kus mini rohlíků by měl mít 35 - 40 g), pokud chcete klasickou velikost rohlíku, tak ideální hmotnost je 75g/rohlík.
Fáze 5 /9
Prsty vytvořte tvar trojúhelníku.
Fáze 6 /9
Lehce rozválejte a zarolujte.
Fáze 7 /9
Dejte na plech, zakryjte utěrkou a nechte kynout 45 minut. Na dno trouby dejte prázdný plech a troubu nechte vyhřát na 250°C (horní/dolní ohřev).
Fáze 8 /9
Rohlíky před pečením postříkejte nebo potřete vodou, posypte kmínem a solí.
Fáze 9 /9
Plech s rohlíky vložte do vyhřáté trouby a do rozpáleného plechu, který jsme dali na dno, nalejte studenou vodu. Ihned zavřete. Tento postup vytvoří páru a takto pečte rohlíky 5 minut. Pak vyndejte plech s vodou a pečte do správné barvy. Trvá to už jen pár minut. Dejte pozor ať je nespálíte, ale čím hnědší, tím křupavější. Po upečení ještě lehce postříkám vodou.