Dip z červené čočky
- Celková doba 21 min
- 5 min
Příprava - 16 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Kompatibilní spotřebiče (2)
Přísady
2 os.
100 g Vařená červená čočka (asi 50 g syrové čočky)
0.5 strou. Česnek
1 čl Citrónová šťáva
1 pl. Tahini (sezamová pasta)
20 g Kešu oříšky
2 pl. Olivový olej
3 pl. Voda
Sůl a pepř
Příslušenství
Cestovní láhev 400 ml Cestovní láhev 700 ml
Příprava
Fáze 1 /4
Připravte si ingredience.
Fáze 2 /4
Pokud jste tak ještě neučinili, uvařte čočku: propláchněte ji ve studené vodě, abyste odstranili přebytečný škrob. Do hrnce dejte propláchnutou čočku a vodu (dva díly vody na jeden díl čočky). Přiveďte k varu. Snižte teplotu na střední až nízkou a vařte čočku podle návodu na obalu, dokud není měkká a zcela uvařená. Uvařenou čočku sceďte. Nechte ji vychladnout.
Fáze 3 /4
Do přístroje dejte všechny ingredience, počínaje uvařenou a okapanou červenou čočkou. Našroubujte čepele na láhev OTG a připevněte ji k základně. Vše rozmixujte!
Fáze 4 /4
Množství koření a citronové šťávy upravte podle chuti.