Cukrářský krém
- Celková doba 25 min
- 25 min
Příprava - 0 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Přísady
6 os.
1 Vejce
35 g Cukr
15 g Kukuřičný škrob
23 cl Mléko
1 Vanilka
Příslušenství
Flex metla
Příprava
Fáze 1 /6
Vložte vejce a cukr do mísy přístroje. Stiskněte tlačítko "Start".
Fáze 2 /6
Přidejte škrob a stiskněte "Start".
Fáze 3 /6
V hrnci zahřejte mléko a vanilková semínka.
Fáze 4 /6
Mléko nesmí vřít: po první bublince počkejte 1 minutu a stáhněte z plotny. Nalijte směs mléka a vanilky do mísy přístroje velmi pomalinku po kapkách a stiskněte "Start".
Fáze 5 /6
Přelijte směs do hrnce. Zahřívejte na mírném ohni. Když krém začne houstnout, za stálého míchání metličkou přiveďte na 3 minuty k varu.
Fáze 6 /6
Krém rozetřete na pečící plech, aby rychleji vychladl. Pevně zakryjte potravinářskou fólií tak, aby se dotýkala povrchu krému. Krém je připraven.