Brazilské sýrové bochánky (Pão de queijo)
- Celková doba 55 min
- 15 min
Příprava - 10 min
Vaření - 30 min
Chlazení
Kompatibilní spotřebiče (10)
Horkovzdušná fritéza Tefal Easy Fry & Grill & Steam 3v1 FW201815 Černá Horkovzdušná fritéza Tefal Easy Fry & Grill 2v1 Digital EY505D15 Nerezová/Černá Horkovzdušná fritéza Tefal Easy Fry & Grill XXL 2v1 EY801D15 Nerezová/Černá Horkovzdušná fritéza Tefal Easy Fry Max EY245310 Tmavě zelená/Černá Objevte celou řadu
Zobrazit více - Objevte celou řadu -
Přísady
6 os.
200 g Tapioková mouka
38 cl Mléko
5 cl Olivový olej
120 g Strouhaný sýr
1 Vejce
1 čl Sůl
1 špet. Mletý muškátový oříšek
Příprava
Fáze 1 /5
Do nádoby nasypte tapiokovou mouku. V hrnci přiveďte k varu mléko a olej.
Fáze 2 /5
Přidejte sýr, vejce, sůl a muškátový oříšek. Promíchejte stěrkou.
Fáze 3 /5
Směs dejte na pečící plech a rozložte. Nechte na 30 minut rychle vychladit do lednice.
Fáze 4 /5
Vyjměte pekáč a rukama vytvarujte 18 kuliček. Pokud je těsto lepivé, použijte trochu mouky.
Fáze 5 /5
Znovu spusťte pečení, dokud nejsou všechny kuličky upečené.