Pečené krůtí plátky s nádivkou
- Celková doba 1 hod. 25 min
- 25 min
Příprava - 50 min
Vaření - 10 min
Chlazení
Kompatibilní spotřebiče (9)
Tichá horkovzdušná fritéza Tefal Easy Fry Silence Coal EY551HE0 Tmavě šedá Horkovzdušná fritéza Tefal Easy Fry & Grill & Steam 3v1 FW201815 Černá Horkovzdušná fritéza Tefal Easy Fry & Grill XXL 2v1 EY801815 Černá EY9428E0 Easy Fry Dual XXL horkovzdušná fritéza Tefal 11 litrů Objevte celou řadu
Zobrazit více - Objevte celou řadu -
Přísady
6 os.
450 g Maso z klobás
3 Šalotky
3 pl. Olivový olej
1.5 pl. Bazalka
1.5 pl. Sušené bylinky
600 g Krůtí plátek
30 g Máslo
Sůl, pepř
1.8 kg Malé speciální křupavé brambory
3 Červené cibule
2 pl. Neutrální olej
Sůl, pepř
Příprava
Fáze 1 /7
Maso z klobásy, nakrájenou šalotku, olivový olej, bazalku a sušené bylinky vložte do nádoby. Ochuťte pepřem. Promíchejte, abyste získali hladkou náplň.
Fáze 2 /7
Krůtí plátek položte na plocho (pokud máte více plátků, položte je vedle sebe tak, aby vznikl obdélník). Plátek okořeňte a poté jej po celé ploše potřete nádivkou. Plátek srolujte do tvaru šneka a vytvořte špalíček. Pečeni svažte, aby během pečení držela. Dejte stranou.
Fáze 3 /7
Připravte brambory. Vložte je spolu s červenou cibulí do spotřebiče vybaveného deskou. Potřete olejem, osolte a opepřete. Dobře promíchejte. Zahajte proces pečení.
Fáze 4 /7
Po 10 minutách brambory promíchejte a navrch přidejte pečeni. Pečeni přikryjte kousky másla a pokračujte v pečení.
Fáze 5 /7
V polovině pečení pečeni obraťte, aby získala rovnoměrnou barvu.
Fáze 6 /7
Po skončení programu nechte maso 10 minut odpočinout v otevřené zásuvce, aby se dovařilo a zachovalo si veškerou měkkost.
Fáze 7 /7
Pečeni vyjměte a nakrájejte na plátky. Ihned podávejte s kreolskou rýží.