*Moussaka
- Celková doba 1 hod. 50 min
- 20 min
Příprava - 1 hod. 30 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Objevte celou řadu
Zobrazit více - Objevte celou řadu -
Přísady
6 os.
230 g Mleté hovězí maso
600 g Rajčatová omáčka
1.5 Cibule
3 strou. Česnek
6 pl. Olivový olej
1.5 pl. Sušené bylinky
Sůl, pepř
3 cm Lilek
6 pl. Olivový olej
375 g Bešamelová omáčka
1 špet. Muškátový oříšek
Sůl
Příprava
Fáze 1 /7
V rendlíku smíchejte všechny suroviny na omáčku. Zakryjte a vařte 40 minut na mírném ohni. Občas zamíchejte.
Fáze 2 /7
Mezitím smíchejte kostky lilku s olivovým olejem. Osolte. Lilky vložte do mísy a poté zahajte proces vaření.
Fáze 3 /7
Každých 10 minut lilky promíchejte, aby se rovnoměrně opekly a uvařily.
Fáze 4 /7
Když jsou omáčka a lilky uvařené, vše smíchejte a vložte do zapékací misky (dortové formy) vhodné pro velikost spotřebiče.
Fáze 5 /7
Zalijte bešamelovou omáčkou ochucenou muškátovým oříškem.
Fáze 6 /7
Zapékací mísu vložte do přístroje s deskou. Zahajte proces pečení.
Fáze 7 /7
Ihned podávejte se zeleným salátem.