Švédské masové kuličky
- Celková doba 55 min
- 20 min
Příprava - 20 min
Vaření - 15 min
Chlazení
Kompatibilní spotřebiče (19)
Tichá horkovzdušná fritéza Tefal Easy Fry Silence Coal EY551HE0 Tmavě šedá EY145310 Easy Fry Compact 3l Forest Tefal zelená EY9428E0 Easy Fry Dual XXL horkovzdušná fritéza Tefal 11 litrů Horkovzdušná fritéza Tefal Easy Fry & Grill 2v1 Digital EY505D15 Nerezová/Černá Objevte celou řadu
Zobrazit více - Objevte celou řadu -
Přísady
2 os.
500 g Mletá hovězí krkovička
1 ks Malá cibule
1 plá. Chléb bez kůrky
75 ml Mléko
1 ks Vejce
0.25 lžička Mleté nové koření
0.25 lžička Mletý muškátový oříšek
0.25 lžička Sůl
Mletý černý pepř
Olej ve spreji
Strouhanka
1 lžíce Máslo
0.5 lžíce Mouka
100 ml Masový vývar, bujón
100 ml Smetana
0.5 lžička Sůl
0.25 lžička Mletý černý pepř
Rybízový džem
Pečené brambory
Příprava
Fáze 1 /5
Chléb rozdrťte do misky, zalijte mlékem a počkejte, až se mléko vstřebá.
Fáze 2 /5
Mleté maso vložte do velké mísy na míchání, přidejte celé množství strouhanky, lehce rozšlehané vejce, koření a nastrouhejte očištěnou cibuli. Směs důkladně promíchejte s chlebem nasáklým mlékem a nechejte 15 minut odpočívat.
Fáze 3 /5
Mokrýma rukama vytvarujte kuličky o velikosti 3-4 cm, jemně je postříkejte olejem ve spreji a vložte do koše horkovzdušné fritézy najednou tolik, kolik se jich tam pohodlně vejde, neboť během pečení s nimi budete muset pohybovat. Pečte při teplotě 180 °C 15 minut, přičemž masové kuličky jednou nebo dvakrát protřepejte. Upečte všechno maso.
Fáze 4 /5
Mezitím na pánvi rozpusťte lžíci másla, přidejte mouku a mírně opečte. Zalijte vývarem, přiveďte k varu a nechte ho zredukovat asi na polovinu a poté přidejte zakysanou smetanu. Masové kuličky osolte, opepřete a obalte v omáčce.
Fáze 5 /5
Podávejte s pečenými bramborami a rybízovým džemem.