Španělské taštičky empanada
- Celková doba 40 min
- 30 min
Příprava - 10 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Přísady
4 os.
3 Linecké těsto (neslazené)
200 g Mleté maso (hovězí nebo kuřecí)
1 Cibule
1 strou. Česnek
0.5 Červená paprika
0.5 čl Mletý kmín
0.5 čl Paprika
Sůl a pepř
1 Žloutek
Příprava
Fáze 1 /5
Náplň připravte tak, že na pánvi osmahněte mleté maso s cibulí, česnekem a pepřem tak, aby bylo maso propečené. Dochuťte kmínem, paprikou, solí a pepřem. Nechte vychladnout.
Fáze 2 /5
Těsto rozválejte, vykrojte 8 koleček o průměru asi 9 cm, naplňte je studeným mletým masem a nechte 1 cm volný okraj. Kruhy těsta přeložte napůl, abyste vytvořili taštičky, a okraje utěsněte vidličkou. Každou taštičku potřete žloutkem.
Fáze 3 /5
Taštičky dejte do přístroje. Spusťte pečení.
Fáze 4 /5
Taštičky opatrně vyndejte z přístroje a podávejte horké.
Fáze 5 /5
Dobrou chuť!