Španělské taštičky empanada
- Celková doba 53 min
- 30 min
Příprava - 10 min
Vaření - 13 min
Chlazení
Objevte celou řadu
Zobrazit více - Objevte celou řadu -
Přísady
6 os.
3 ks Jarní cibulka
1.5 pl. Olivový olej
450 g Mleté hovězí maso
1.5 pl. Paprika
3 plá. Listové těsto
1 ks Vejce
Sůl, pepř
Příslušenství
Fritovací koš Gril
Příprava
Fáze 1 /5
Připravte náplň. Cibuli nasekejte najemno. V pánvi rozehřejte olej a nechte na něm cibulku smažit dozlatova asi 3 minuty. Přidejte maso a restujte po dobu 10 minut. Okořeňte paprikou, solí a pepřem. Náplň dejte do mísy a nechte vychladnout.
Fáze 2 /5
Vyválejte těsto, vykrojte kolečka o průměru přibližně 9 cm, vychladlé mleté maso dejte doprostřed tak, abyste ponechali okraj velký asi 1 cm. Poté přeložte, abyste vytvořili taštičku a použijte vidličku k uzavření okrajů. Každou empanadu potřete žloutkem smíchaným s trochou vody.
Fáze 3 /5
Smíchejte vaječný žloutek s vodou. Touto směsí taštičky potřete.
Fáze 4 /5
Grilovací mřížku vložte do nádoby a na ni umístěte polovinu taštiček tak, aby se nepřekrývaly. Spusťte proces vaření.
Fáze 5 /5
Ze zbývajících empanadas připravte druhou várku.