Česnekový chléb
- Celková doba 3 hod. 45 min
- 20 min
Příprava - 25 min
Vaření - 3 hod.
Chlazení
Kompatibilní spotřebiče (7)
Horkovzdušná fritéza Tefal Easy Fry & Grill & Steam 3v1 FW201815 Černá Horkovzdušná fritéza Tefal Easy Fry & Grill XXL 2v1 EY801815 Černá EY9428E0 Easy Fry Dual XXL horkovzdušná fritéza Tefal 11 litrů EY855BE0 Easy Fry Mega horkovzdušná fritéza Tefal 7,5 l Objevte celou řadu
Zobrazit více - Objevte celou řadu -
Přísady
6 os.
300 g Vlažná voda
1 sáček Sušené pekařské droždí
500 g Bílá mouka italského typu 00
1 čl Krystalový cukr
50 g Olivový olej
7 g Jemnozrnná sůl
3 Česnek
3 pl. Nasekaná petrželka
Příprava
Fáze 1 /6
V malé nádobě ve vlažné vodě rozpusťte droždí (max. 40 °C). Zamíchejte a nechte 5 minut odpočívat.
Fáze 2 /6
Mouku, cukr, olivový olej, jemnou sůl, polovinu nasekaného česneku a petrželku dejte do kuchyňského robotu s hákem a promíchejte. Přidejte vodu a směs droždí a hnětejte 3 minuty při nízkých otáčkách a poté 5 minut při středních otáčkách. Vyjměte hák a těsto přikryjte utěrkou. Nechte kynout 2 hodiny při pokojové teplotě, pozor na průvan. Mělo by zdvojnásobit objem.
Fáze 3 /6
Na lehce pomoučené pracovní ploše těsto pevně přitlačte dlaní, odtlačujte ho od sebe a pak ho přeložte směrem k sobě. Opakujte 8krát, abyste odstranili vzduch a těsto se postupně zjemnilo.
Fáze 4 /6
Těsto rozdělte na malé kousky o hmotnosti 50 g a vytvarujte z nich pravidelné kuličky. Kuličky těsta dejte do formy pravidelně do tvaru kopretiny. Těsto nechte 1 hodinu kynout tak, aby nebylo v průvanu.
Fáze 5 /6
Použijte koláčovou formu o velikosti přiměřené vzhledem k množství těsta. Formu dejte do přístroje s mřížkou. Začněte péci.
Fáze 6 /6
Před podáváním nechte vychladnout na drátěné mřížce.