Česnekový chléb naan
- Celková doba 2 hod. 52 min
- 15 min
Příprava - 7 min
Vaření - 2 hod. 30 min
Chlazení
Kompatibilní spotřebiče (1)
Přísady
4 os.
18 cl Voda
8 g Sušené pekařské droždí (2 čajové lžičky)
500 g Hladká mouka
1 čl Jemnozrnná sůl
1 čl Cukr krupice
2 čl Sušený česnek
1 Jogurt (125 g)
4 pl. Kuchyňský olej
Olivový olej
Příprava
Fáze 1 /5
Do misky nalijte teplou vodu a vložte droždí. Zamíchejte a nechte 5 minut odpočívat.
Fáze 2 /5
V míse smíchejte mouku, sůl, cukr a sušený česnek. Zamíchejte a přidejte droždí rozpuštěné v teplé vodě. Přidejte jogurt a kuchyňský olej. Vše společně prohněťte, přikryjte utěrkou a nechte 2 hodiny odpočívat při pokojové teplotě.
Fáze 3 /5
Těsto rozdělte na 6 dílů a vytvořte 6 kuliček. Přikryjte je utěrkou a nechte 30 minut kynout při pokojové teplotě. Pomocí válečku vyválejte z kuliček těsta placky o průměru asi 12 cm.
Fáze 4 /5
Na zapékací mísu položte 2 placky. Postříkejte je trochou olivového oleje. Pokud nemáte lahvičku s rozprašovačem, lehce je potřete olejem mašlovačkou. Zapékací mísu umístěte do prostřední polohy trouby.
Fáze 5 /5
Podávejte teplé nebo horké.