Zeleninové samosy
- Celková doba 59 min
- 30 min
Příprava - 29 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Kompatibilní spotřebiče (11)
Horkovzdušná fritéza Tefal Easy Fry & Grill & Steam 3v1 FW201815 Černá Horkovzdušná fritéza Tefal Easy Fry & Grill XXL 2v1 EY801815 Černá EY9428E0 Easy Fry Dual XXL horkovzdušná fritéza Tefal 11 litrů EY855BE0 Easy Fry Mega horkovzdušná fritéza Tefal 7,5 l Objevte celou řadu
Zobrazit více - Objevte celou řadu -
Přísady
6 os.
3 pl. Olivový olej
375 g Růžičky květáku
225 g Mražený hrášek
120 ml Zeleninový vývar
150 g Sýr feta
1 pl. Kari koření
6 list Brik těsto
3 lžíce Neutrální olej
Sůl
Pepř
Příslušenství
Odkapávací tác Fritovací koš
Příprava
Fáze 1 /5
V hrnci rozehřejte olivový olej. Přidejte růžičky květáku a hrášek. Osolte a na prudkém ohni 2 minuty míchejte. Přilijte zeleninový vývar, přikryjte a snižte teplotu. Vařte 15 minut.
Fáze 2 /5
Uvařenou zeleninu vyjměte, vložte do velké mísy a nechte ji mírně vychladnout. Přidejte rozdrobený sýr feta, kari koření, pepř. Rozmačkejte vidličkou, aby vznikla směs z hrubších kousků.
Fáze 3 /5
Pro sestavení samos začněte tím, že pláty těsta brik rozříznete na polovinu, čímž získáte dva stejné půlkruhy. Každý půlkruh přeložte tak, že zaoblený okraj přivedete k prostředku rovné strany, čímž vytvoříte pruh. Na jeden konec pruhu dejte lžíci náplně. Pruh přehněte tak, aby vznikl trojúhelník, který obalí náplň. Pokračujte v překládání trojúhelníku přes sebe, dokud nebude náplň úplně zabalena. Aby se samosa uzavřela, zastrčte zbývající konec těsta do přehybu, který jste právě vytvořili.
Fáze 4 /5
Polovinu samos dejte do přístroje s odpovídajícím příslušenstvím (mřížka, fritovací koš apod.) a potřete je olejem. Zahajte proces vaření.
Fáze 5 /5
V polovině pečení otočte samosy. Stejný postup opakujte s druhou dávkou.