Vepřové závitky
- Celková doba 35 min
- 10 min
Příprava - 25 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Kompatibilní spotřebiče (7)
Přísady
4 os.
1 ks Cibule
1 ks Červená paprika
4 plá. Slanina
900 g Vepřová kýta
Plnotučná hořčice
Sůl
Pepř mletý
Olej
400 ml Voda
2 lžíce Hladká mouka
70 ml Voda
Příprava
Fáze 1 /6
Přichystejte si suroviny. Cibuli nakrájejte na kostičky, maso na 4 plátky, půlku papriky na proužky.
Fáze 2 /6
Maso naklepejte, osolte, opepřete, potřete hořčicí. Na každý plátek položte plátek slaniny a proužek papriky. Zaviňte a zajistěte párátky.
Fáze 3 /6
Na oleji orestujte cibulku nakrájenou na kostičky, na cibulku pokládejte závitky a nechte je zatáhnout ze všech stran. Osolte a opepřete. Můžete přidat na kostičky nakrájenou papriku a zbytek na kostičky nakrájené slaniny.
Fáze 4 /6
Maso podlijte vodou a nechte dusit.
Fáze 5 /6
Závitky vyjměte z výpeku na talíř, výpek zahustěte dvěma lžícemi mouky rozmíchanými v cca 70 ml vody a nechte povařit. Hustotu případně upravte dle preferencí (přidejte vodu či jíšku). Jakmile je výpek zahuštěný, vložte zpět závitky.
Fáze 6 /6
Hotové závitky podávejte s bramborem nebo rýží.