Velikonoční zajíček třený
- Celková doba 1 hod.
- 10 min
Příprava - 50 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Kompatibilní spotřebiče (3)
Přísady
6 os.
4 Bílky
4 Žloutky
120 g Máslo
200 g Cukr krupice
1 Vanilkový cukr
200 ml Mléko
300 g Polohrubá mouka
1 Prášek do pečiva
Citronová šťáva
Moučkový cukr
Hrubá mouka
Olej
Příslušenství
Flex metla
Příprava
Fáze 1 /9
Připravte sníh z vaječných bílků - do mísy robota přidejte vaječné bílky a stiskněte START. Hotový sníh dejte stranou.
Fáze 2 /9
Předehřejte troubu na 180 °C.
Fáze 3 /9
Do mísy robota přidejte máslo pokojové teploty nakrájené na menší kousky, žloutky, cukr a vanilkový cukr. Stiskněte START.
Fáze 4 /9
Přidejte mléko, mouku, prášek do pečiva a šťávu z půlky citronu. Stiskněte START.
Fáze 5 /9
Do hotové směsi opatrně pomocí stěrky či měchačky vmíchejte předem připravený sníh.
Fáze 6 /9
Pečící formu na zajíčka vymažte olejem pomocí mašlovačky a vysypte hrubou moukou. Následně vlijte připravené těsto.
Fáze 7 /9
Pečte na 180 °C přibližně 45 minut. Zda je těsto upečené zkontrolujte pomocí dřevěné špejle - opatrně zapíchněte špejli do středu těsta. Těsto je dosatatečně upečené, pokud je špejle zcela suchá a nelepí se na ni neupečené těsto.
Fáze 8 /9
Jakmile je zajíček upečený, vyndejte ho z trouby, opatrně vyklopte z formy a nechte vychladnout.
Fáze 9 /9
Vychladlého zajíčka ozdobte dle své fantazie. Doporučujeme pocukrovat moučkovým cukrem, uvázat mašličku a na místo očí použít celý hřebíček.