Velikonoční tvarohový beránek
- Celková doba 1 hod. 2 min
- 10 min
Příprava - 52 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Kompatibilní spotřebiče (3)
Přísady
6 os.
4 Vejce
250 g Tučný tvaroh
180 g Olej
125 g Hladká mouka
125 g Hladká mouka
220 g Krupicový cukr
Citronová šťáva
Citronová kůra
Sůl
Kypřicí prášek
Hrubá mouka
Moučkový cukr
Olej
Příslušenství
Flex metla
Příprava
Fáze 1 /10
Připravte si ingredience.
Fáze 2 /10
Do mísy robota přidejte tvaroh, olej, cukr a citronovou kúru. Stiskněte START.
Fáze 3 /10
Přidejte vejce a špetku soli. Stiskněte START.
Fáze 4 /10
Přidejte mouku, prášek do pečiva a šťávu z půlky citronu. Stiskněte START.
Fáze 5 /10
Přidejte druhé množství mouky a stiskněte START.
Fáze 6 /10
Předehřejte troubu na 160 °C.
Fáze 7 /10
Pečící formu na beránka vymažte olejem pomocí mašlovačky a vysypte hrubou moukou. Následně vlijte připravené těsto.
Fáze 8 /10
Pečte na 160 °C přibližně 50 minut. Zda je těsto upečené zkontrolujte pomocí dřevěné špejle - opatrně zapíchněte špejli do středu těsta. Těsto je dostatečně upečené, pokud je špejle zcela suchá a nelepí se na ni neupečené těsto.
Fáze 9 /10
Jakmile je beránek upečený, vyndejte ho z trouby, opatrně vyklopte z formy a nechte vychladnout.
Fáze 10 /10
Vychladlého beránka ozdobte dle své fantazie. Doporučujeme pocukrovat moučkovým cukrem, uvázat mašličku a na místo očí použít celý hřebíček.