Velikonoční kulič - recept Kitchen Machines Touch | Tefal
Tefal
Recept od Tefal

Velikonoční kulič

ratings.0

-/5 -

  • Celková doba 6 hod.
  • Příprava
    10 min
  • Vaření
    2 hod. 20 min
  • Chlazení
    3 hod. 30 min

Přísady

6 os.

  • 2 pl. Pšeničná hladká mouka

  • 15 cl Mléko 3,2 %

  • 10 g Sušené droždí

  • 1 pl. Cukr

  • 480 g Pšeničná hladká mouka

  • 100 g Máslo

  • 1 Citrón

  • 150 g Cukr

  • 1 Vejce

  • 2 Žloutky

  • 2 špet. Sůl

  • 10 cl zakysaná smetana 20%

  • 20 g Vanilkový cukr

  • 1 Bílek

  • 100 g Moučkový cukr

  • 150 g Rozinky

  • 100 g Kandované ovoce

  • 3 cl Rostlinný olej

  • 8 cl Voda

  • 120 g Moučkový cukr

  • 1 cl Citronová šťáva

  • 1 Pomerančová kůra

  • 2 cl Rum

Příslušenství

  • Flex metla
    Flex metla
  • Hnětací hák
    Hnětací hák

Příprava

Fáze 1 /15

V hrnci zahřejte mléko na 30–35 stupňů, v mléce rozpusťte cukr, mouku a droždí a nechte 12–15 minut odstát.

  • 2pl. Pšeničná hladká mouka
  • 15cl Mléko 3,2 %
  • 10g Sušené droždí
  • 1pl. Cukr

Fáze 2 /15

Mouku prosejte přes síto do samostatné mísy.

  • 480g Pšeničná hladká mouka

Fáze 3 /15

V pánvi rozpusťte máslo.

  • 100g Máslo

Fáze 4 /15

Citronovou kůru nastrouhejte na jemném struhadle, pouze žlutou část.

  • 1 Citrón

Fáze 5 /15

Do mísy stroje dejte vejce, žloutky, vanilkový cukr, cukr a sůl. Stiskněte "Start".

  • 150g Cukr
  • 1 Vejce
  • 2 Žloutky
  • 2špet. Sůl
  • 20g Vanilkový cukr
  • Flex metla

Fáze 6 /15

Kandované ovoce a rozinky vařte 10 minut, poté osušte papírovými utěrkami.

  • 150g Rozinky
  • 100g Kandované ovoce

Fáze 7 /15

Do mísy s rozšlehanými vejci nalijte mléčnou směs (mléko, droždí, mouku, cukr), přidejte citronovou kůru a zakysanou smetanu. Stiskněte "Start".

  • 10cl zakysaná smetana 20%
  • Hnětací hák

Fáze 8 /15

Těsto potřete olejem a nechte 2 hodiny kynout na teplém místě.

  • 3cl Rostlinný olej

Fáze 9 /15

Do těsta přidejte rozinky a kandované ovoce.

Fáze 10 /15

Těsto rozdělte na malé koule. Koule vložte do pečicí formy a nechte 1-1,5 hodiny kynout.

Fáze 11 /15

Pečte na 180 stupňů po dobu 60 minut. Teplotu trouby snižte na 160 stupňů a pečte dalších 20-30 minut.

Fáze 12 /15

Nalijte vodu do hrnce, nasypte cukr a přidejte kůru. Vařte sirup 15-20 minut na mírném ohni. Nechte vychladnout a zalijte rumem. Hotové bochánky vložte na několik sekund do sirupu.

  • 8cl Voda
  • 120g Moučkový cukr
  • 1cl Citronová šťáva
  • 1 Pomerančová kůra
  • 2cl Rum

Fáze 13 /15

Do mísy stroje dejte bílky. Stiskněte "Start"a dejte stranou.

  • 1 Bílek
  • Flex metla

Fáze 14 /15

Do vaječné směsi přidejte moučkový cukr. Stiskněte "Start".

  • 100g Moučkový cukr
  • Flex metla

Fáze 15 /15

Povrch bochánků ozdobte polevou.

  • 1 Bílek
  • 100g Moučkový cukr