Vegetariánské smažené maki rolky
- Celková doba 1 hod. 2 min
- 50 min
Příprava - 12 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Kompatibilní spotřebiče (2)
Přísady
6 os.
15 cl Rýžové víno
15 cl Sójová omáčka
2 pl. Hnědý cukr
2 Okurky
2 Avokáda
380 g Filety z lososa
1 Batáty
1 Podložka na sushi
6 list Sušená mořská řasa
600 g Vařená rýže na sushi
3 pl. Wasabi pasta
20 g Mouka
3 Vejce
20 g Panko strouhanka
25 cl Rostlinný olej
Příslušenství
Fritovací koš
Příprava
Fáze 1 /6
Připravte si omáčku. Do rendlíku dejte rýžové víno, sójovou omáčku a cukr a redukujte, dokud není omáčka hustá. Sundejte z plotny a nechte vychladnout.
Fáze 2 /6
Nakrájejte okurky na čtvrtky a vyjměte semínka. Nakrájejte je na proužky o stejné délce a šířce. Rozkrojte avokádo napůl, vyjměte pecku a poloviny nakrájejte na čtvrtiny. Nakrájejte lososa na proužky. Oloupejte batátu, nakrájejte ji na tenké proužky a nechte ji na pánvi změknout a zhnědnout.
Fáze 3 /6
Rozstříhejte listy řasy na polovinu po delší straně a dejte je na podložku pro přípravu sushi. Na řasu rozprostřete vlhkýma rukama rovnoměrně uvařenou sushi rýži. Do prostředka rýže natřete wasabi. Na každý list dejte ingredience podle svých představ (např. avokádo a batát nebo losos a okurka). Pomocí podložky na sushi list řasy důkladně zabalte, a to tak, že zvednete přední stranu podložky na sushi a zabalte ji směrem zpět.
Fáze 4 /6
Na trojobal si dejte do misek mouku, vidličkou rozšlehaná vejce a panko strouhanku. Sushi rolky postupně obalujte v mouce, poté ve vejcích a nakonec ve strouhance.
Fáze 5 /6
Do fritovacího koše přístroje Easy Fry Oven & Grill položte list pečicího papíru. Do koše dejte 6 maki rolek tak, aby se vzájemně nedotýkaly. Lehce je potřete olejem. Koš vložte do prostřední přihrádky a zavřete dvířka. Nastavte program HRANOLKY na 6 minut při teplotě 200 °C. Po 3 minutách pečení otevřete dvířka, rolky otočte, dvířka zavřete a dokončete program. Postup poté opakujte s druhou dávkou.
Fáze 6 /6
Nakrájejte rolky smaženého sushi na stejné kousky a pokapejte omáčkou.