Tuňákové rizoto
- Celková doba 25 min
- 10 min
Příprava - 15 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Kompatibilní spotřebiče (7)
Multifunkční elektrický hrnec Tefal Cook4Me+ Connect CY855830 Černý Multifunkční elektrický hrnec Tefal Cook4Me+ CY851130 Bílý Inteligentní multifunkční hrnec Tefal Cook4me Touch WiFi CY912831 Černá Inteligentní multifunkční hrnec Tefal Cook4me+ CY851130 Objevte celou řadu
Zobrazit více - Objevte celou řadu -
Přísady
2 os.
2 ks Tuňák ve vlastní šťávě
100 g Rýže arborio
1 ks Cibule
2 strou. Stroužky česneku
0.3 vanička Rukola
1 hrst Nasekaná hladkolistá petržel
2 lžíce Jablečný ocet
2 lžíce Citrónová šťáva
Kůra z půlky citrónu
10 g Opražená piniová semínka
10 g Strouhaný parmezán
1.5 lžíce Řepkový olej
500 ml Zeleninový vývar
Příprava
Fáze 1 /5
Cibuli a česnek nakrájejte na drobno. Na cook4me zvolte restování, střední stupeň a na řepkovém oleji společně restujte zhruba 5 minut.
Fáze 2 /5
K cibuli přidejte rýži a restujte zhruba 2-3 minuty. Poté přilijte jablečný ocet, zalijte vývarem a zvolte program expresního vaření pod tlakem. Časovač nastavte na 8 minut.
Fáze 3 /5
Po 8 minutách je rýže hotová. Přimíchejte slitého tuňáka a přidejte citrónovou šťávu. Dle chuti opepřete a případně dosolte.
Fáze 4 /5
Petržel nasekejte na drobno a vmíchejte k rizotu.
Fáze 5 /5
Na závěr přimíchejte lehce nasekanou rukolu a rizoto přendejte na talíře. Nakonec posypte pinovými oříšky, strouhaným parmezánem a lehce posypte také citrónovou kůrou.