Trhaná líčka v tacos - recept Cookeo | Tefal
Ondřej Molina (@chef_ondrejmolina)
Recept od Ondřej Molina (@chef_ondrejmolina)

Trhaná líčka v tacos

ratings.0

-/5 -

  • Celková doba 45 min
  • Příprava
    10 min
  • Vaření
    35 min
  • Chlazení
    0 min

Přísady

4 os.

  • 1 kg Hovězí líčka

  • 2 lžička Sušený česnek

  • 2 lžička Sušená cibule

  • 1 lžička Pepř

  • Sůl

  • 1 l Hovězí nebo kuřecí vývar

  • 3 ks Bobkový list

  • 1 ks Cibule

  • 100 g Majonéza

  • Taco

  • 80 g Feta

  • 20 g Feta

  • 1 ks Limeta

  • Koriandr

  • 2 ks Jalapeňo

  • Limeta

  • 3 strou. Česnek

  • 1 sva. Koriandr

Příprava

Fáze 1 /7

Líčka důkladně očistíme, rozkrájíme na menší části a osolíme.

  • 1kg Hovězí líčka
  • Sůl

Fáze 2 /7

Líčka dáme do hrnce na režim opékání a opečeme ze všech stran.

  • 1kg Hovězí líčka

Fáze 3 /7

Přidáme zbylé ingredience na maso a vaříme na režim tlakový hrnec cca 30 minut nebo dokud nejsou líčka krásně měkká.

  • 2lžička Sušený česnek
  • 2lžička Sušená cibule
  • 1lžička Pepř
  • 1l Hovězí nebo kuřecí vývar
  • 3ks Bobkový list
  • 1ks Cibule

Fáze 4 /7

Na salsu Ají verde: Vedle na pánvi orestujeme papričky jalapeňo ze všech stran.

  • 2ks Jalapeňo

Fáze 5 /7

Poté jalapeňo rozmixujeme se zbytkem surovin na salsu a dochutíme.

  • 100g Majonéza
  • 80g Feta
  • 1ks Limeta
  • 2ks Jalapeňo
  • 3strou. Česnek
  • 1sva. Koriandr

Fáze 6 /7

Hovězí líčka z hrnce natrháme vidličkou. Pokud nám zbylo hodně šťávy, tak ji můžeme zredukovat a přecedit a smíchat s masem.

Fáze 7 /7

Podáváme v kukuřičné křupavé taco placce, s omáčkou Ají verde a můžeme dozdobit nadrobeným sýrem feta, lístky koriandru a měsíčkem limety.

  • 20g Feta
  • Koriandr
  • Limeta