Thajské krevetové krokety s červeným zelím
- Celková doba 36 min
- 20 min
Příprava - 16 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Přísady
4 os.
1 Žloutek
1 pl. Hořčice
15 cl Slunečnicový olej
0.5 čl Červená chilli pasta
0.5 Limetková šťáva
0.25 Kůra z mauricijské limetky
1 Jarní cibulka
5 vět. Koriandr
250 g Oloupané krevety
1 pl. Kukuřičný škrob
1 čl Rybí omáčka
1 čl Červená chilli pasta
0.5 Limetka
1 Vejce
150 g Japonská strouhanka (panko)
1 čl Rybí omáčka
1 pl. Rýžový ocet
1 čl Sójová omáčka
1.5 pl. Olivový olej
0.25 Červené zelí
3 vět. Thajská bazalka
Příslušenství
Základní grilovací deska
Příprava
Fáze 1 /7
Oddělte zelenou a bílou část jarní cibulky. Zelenou část nakrájejte na tenké plátky. Dejte stranou na později.
Fáze 2 /7
Připravte si náplň. Do mixéru dejte oloupané krevety, bílé části z jarní cibulky, koriandr, kukuřičnou mouku, vejce, polovinu rybí omáčky, červené chilli a kůru z poloviny limetky. Mixujte 3 minuty, dokud směs nevytvoří pastu. Vyjměte náplň z mixéru a přidejte nakrájenou zelenou část jarní cibulky. Náplň dejte stranou alespoň na 30 minut do lednice.
Fáze 3 /7
Mezitím si připravte pikantní omáčku. Dejte žloutek do středně velké misky a přidejte hořčici. Vše prošlehejte, po troškách přidávejte olej. Jakmile směs vytvoří majonézu, přidejte chilli pastu, šťávu z poloviny limetky a kůru z mauricijské limetky. Ochutnejte a dle potřeby dochuťte. Přendejte do servírovací mísy a vychlaďte v lednici.
Fáze 4 /7
Připravte si červené zelí. Ve velké míse smíchejte rybí omáčku s rýžovým octem, sójovou omáčkou a olivovým olejem. Z červeného zelí otrhejte listy, pár jich položte na prkénko a nakrájejte na tenké proužky. K nakrájení můžete také použít kolébkový nůž. Z thajské bazalky utrhněte lístky a nakrájejte na malé kousky. Do mísy přidejte zelí a bazalku a promíchejte stěrkou. Nechejte marinovat 10 až 15 minut v lednici.
Fáze 5 /7
Vyndejte si krevetovou náplň a tvarujte kuličky. Lehce je rozdrťte na malé placičky a obalte panko strouhankou.
Fáze 6 /7
Umístěte placičky do fritézy Easy Fry na podložku. Spusťte program NUGETKY na 180 °C na 16 minut.
Fáze 7 /7
Po stranách servírovacích talířů naneste červenou chilli majonézu. Přidejte marinované zelí a zakončete krevetovými kroketami. Dobrou chuť!