Smažené panzerotti
- Celková doba 2 hod. 50 min
- 50 min
Příprava - 20 min
Vaření - 1 hod. 40 min
Chlazení
Kompatibilní spotřebiče (3)
Přísady
6 os.
125 g Hladká mouka Manitoba
125 g Hladká pšeničná mouka
14 cl Voda
5 g Mletá sůl
5 g Sušené pivovarské kvasnice
5 g Cukr
150 g Sýr mozzarella
100 g Rajčatové pyré
1 čl Oregano
50 cl Olej na smažení
Mořská sůl
Příslušenství
Hnětací hák
Příprava
Fáze 1 /13
V míse stroje rozpusťte droždí na 10 minut ve vodě.
Fáze 2 /13
Do mixovací nádoby s droždím a vodou přidejte obě mouky, sůl a cukr a stiskněte "Start".
Fáze 3 /13
Uzavřete mixovací nádobu potravinářskou fólií. Těsto nechte kynout 30 minut při pokojové teplotě (20-22 stupňů).
Fáze 4 /13
Odstraňte fólii a vyjměte těsto.
Fáze 5 /13
Na pracovním stole rozdělte těsto na 6 kuliček o hmotnosti asi 100 g.
Fáze 6 /13
Vyválejte kousky, abyste získali malé kuličky.
Fáze 7 /13
Přikryjte kuchyňskou utěrkou a nechte 1 hodinu kynout.
Fáze 8 /13
Mozzarellu nakrájejte na malé kostičky a dochuťte rajčatovým protlakem, solí a oreganem.
Fáze 9 /13
Předehřejte olej na 170-180 stupňů.
Fáze 10 /13
Válečkem z kuliček vytvářejte malé disky. Pomocí čajové lžičky vložte do středu každého disku trochu rajčatového protlaku a trochu mozzarelly.
Fáze 11 /13
Těsto uzavřete tak, aby vznikly půlměsícové ravioli a okraje dobře přitlačte prsty.
Fáze 12 /13
Panzerotti opékejte na rozpáleném oleji 3–4 minuty.
Fáze 13 /13
Nechte okapat na savém papíře a podávejte horké s mořskou solí.