Slané bramborové vafle s lososem a čerstvým sýrem
- Celková doba 27 min
- 15 min
Příprava - 12 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Kompatibilní spotřebiče (4)
Přísady
4 os.
600 g Brambory
150 g Strouhaný sýr
2 Rozšlehaná vejce
12 cl Mléko
120 g Hustá crème fraîche (kysaná smetana)
1.5 cl Olivový olej
100 g Mouka
11 g Kypřicí prášek do pečiva
2 pl. Nasekaná petrželka
2 pl. Nasekaná pažitka
150 g Krémový sýr
1 pl. Nasekaný kopr
0.5 Bio citrón
200 g Uzený losos
Sůl, pepř
Příslušenství
Desky na vafle
Příprava
Fáze 1 /5
Brambory omyjte, oloupejte a nastrouhejte (na struhadle s většími otvory).
Fáze 2 /5
Do mísy dejte strouhané brambory, strouhaný sýr, rozšlehaná vejce, mléko, kysanou smetanu a olej. Dobře promíchejte vařečkou. Přidejte mouku, kypřicí prášek do pečiva, petrželku a pažitku. Dochuťte solí a pepřem a zamíchejte.
Fáze 3 /5
Sundejte grilovací desky. Nahraďte je deskami na vafle, nejdříve dolní desku a poté horní desku. Gril zavřete a zapněte. Automaticky bude nastaven program MANUAL. Zvolte červené nastavení pomocí tlačítka M a stiskněte OK. Po předehřátí přístroje nalijte 1 malou naběračku těsta do každé formy na vafle, zavřete a pečte 3 minuty. Vafle vyjměte a postup opakujte, dokud nespotřebujete všechno těsto. Z těsta připravíte 8 vaflí.
Fáze 4 /5
V míse smíchejte krémový sýr, nasekaný kopr a citrónovou šťávu a kůru. Dochuťte solí a pepřem a umíchejte do hladké konzistence.
Fáze 5 /5
Vafle podávejte s koprovou smetanou a uzeným lososem.