Sladká tahini hnízda - recept Kitchen Machines Touch/Touch + | Tefal
Tefal
Recept od Tefal

Sladká tahini hnízda

ratings.0

-/5 -

  • Celková doba 2 hod. 5 min
  • Příprava
    30 min
  • Vaření
    35 min
  • Chlazení
    1 hod.

Přísady

8 os.

  • 2 Vejce

  • 125 g Teplá voda

  • 4 g Instantní pekařské droždí

  • 4 pl. Olivový olej

  • 350 g Hladká mouka

  • 1 čl Sůl

  • 15 g Moučkový cukr

  • 100 g Moučkový cukr

  • 120 g Libanonské tahini

  • 1 čl Mletá skořice

  • 1 pl. sezamová semínka

Příslušenství

  • Šlehač
    Šlehač
  • Hnětací hák
    Hnětací hák

Příprava

Fáze 1 /10

Připravte těsto: V samostatné misce rozšlehejte vejce. Zvažte je a nalijte 75 g do mísy mixéru s připojeným mixérem (zbytek uchovejte v lednici). Přidejte teplou vodu, droždí a olivový olej. Stiskněte ‘‘Start‘‘.

  • 2 Vejce
  • 125g Teplá voda
  • 4g Instantní pekařské droždí
  • 4pl. Olivový olej

Fáze 2 /10

Nechte 5 minut odpočívat.

Fáze 3 /10

Vyměňte nástavec mixéru za hnětací hák, přidejte mouku, sůl a cukr do mísy mixéru a stiskněte „Start“.

  • 350g Hladká mouka
  • 1čl Sůl
  • 15g Moučkový cukr
  • Hnětací hák

Fáze 4 /10

Kuchyňskou škrabkou oškrábejte okraje mísy, abyste z těsta vytvarovali kouli. Přikryjte čistou utěrkou, dejte na teplé místo (například blízko radiátoru) na 2 hodiny, nebo dokud těsto nezdvojnásobí svůj objem.

Fáze 5 /10

Pro konečné úpravy: Pracovní plochu posypte moukou a těsto vyválejte na obdélník asi 30 x 40 cm tak, aby kratší strana směřovala k vám. Jemně rozetřete tahini zadní částí lžíce na 2/3 těsta a horní třetinu nechte holou. Smíchejte cukr a skořici a posypte tahini.

  • 100g Moučkový cukr
  • 120g Libanonské tahini
  • 1čl Mletá skořice

Fáze 6 /10

Těsto přeložte přes náplň na 3: holou třetinu těsta přeložte přes náplň, pak přes ni přeložte spodní třetinu jako peněženku.

Fáze 7 /10

Vystřihněte 10 proužků o šířce 3 cm. Každý proužek přestřihněte napůl, aniž byste je zcela oddělili od konce, pak oba prameny stočte k sobě a zároveň je trochu zatáhněte, abyste je natáhli a výsledný cop srolujte kolem sebe. Rohlíky položte na plech vyložený pečicím papírem. Přikryjte je a nechte kynout dalších 30 až 45 minut, dokud nezdvojnásobí svůj objem.

Fáze 8 /10

Troubu předehřejte na 160°C.

Fáze 9 /10

Vršek rohlíků potřeme vajíčkem z lednice a posypeme sezamovými semínky. Pečeme v troubě asi 20 minut.

  • 1pl. sezamová semínka

Fáze 10 /10

Podávejte teplé i studené.