Revani (Řecký krupicový koláč)
- Celková doba 32 min
- 20 min
Příprava - 12 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Objevte celou řadu
Zobrazit více - Objevte celou řadu -
Přísady
6 os.
4 Vejce
110 g Moučkový cukr
1 čl Vanilka
125 g Máslo
100 g Jemná krupice
100 g Mouka
10 g Prášek do pečiva
0.5 Citrón
80 g Pistácie
450 g Cukr
45 cl Voda
0.5 Citrón
1 tyč. Skořice
1 pl. Med
Příslušenství
Plech na pečení
Příprava
Fáze 1 /8
Začněte přípravou sirupu, aby měl čas vychladnout. V hrnci smíchejte vodu a cukr, poté přidejte citronovou kůru, skořici a med. Přiveďte k varu, poté snižte plamen a nechte asi 10 minut vařit. Sundejte z plotny a nechte vychladnout.
Fáze 2 /8
Stojacím mixérem s nástavcem na šlehání nebo elektrickým šlehačem šlehejte vejce a cukr asi 5 minut, dokud směs nezbledne a nezpění do lehké a vzdušné konzistence.
Fáze 3 /8
Za stálého šlehání postupně přidávejte rozpuštěné máslo (ne příliš horké) a vanilkový extrakt.
Fáze 4 /8
V nádobě prosejte jemnou krupici, mouku a prášek do pečiva. Dobře promíchejte. Pomocí stěrky tyto suché ingredience jemně vmíchejte do směsi vajec a cukru, dokud nezískáte hladké těsto.
Fáze 5 /8
Pečicí příslušenství Optigrill namažte máslem a nalijte do něj těsto.
Fáze 6 /8
Zavřete gril a zapněte jej. Automaticky se zvolí ruční program. Pomocí tlačítka M vyberte nastavení Orange a stiskněte OK. Po dokončení předehřívání vařte 12 minut. Zkontrolujte propečenost špičkou nože; měl by vyjít čistý.
Fáze 7 /8
Vychlazený sirup rovnoměrně nalijte na horký koláč, aby se dobře vstřebal.
Fáze 8 /8
Nechte koláč absorbovat sirup a zcela vychladnout. Před podáváním ozdobte drcenými pistáciemi.