Tefal
Tefal
Recept od Tefal

Quiche Lorraine

ratings.0

-/5 -

  • Celková doba 53 min
  • Příprava
    20 min
  • Vaření
    33 min
  • Chlazení
    0 min

Přísady

6 os.

  • 1 Linecké těsto

  • 200 g Uzená slanina

  • 150 g Sýr raclette nebo strouhaný sýr Gruyère

  • 4 Vejce

  • 20 cl Plnotučná zakysaná smetana

  • 0.5 čl Strouhaný muškátový oříšek

  • Sůl a pepř

Příprava

Fáze 1 /8

Linecké těsto rozbalte a dejte do vymazané koláčové formy o průměru 24 cm nebo na děrovaný rošt. Těsto na dně koláče propíchejte vidličkou, aby se během předpečení nenafouklo.

  • 1 Linecké těsto

Fáze 2 /8

Formu dejte do přístroje. Začněte péct, aby se těsto předpeklo. Zkontrolujte, zda se těsto nenafouklo. V případě potřeby ho ještě propíchněte vidličkou.

Fáze 3 /8

Mezitím na pánvi osmažte uzenou slaninu, dokud lehce nezhnědne, a poté ji nechte okapat na papírové kuchyňské utěrce.

  • 200g Uzená slanina

Fáze 4 /8

V míse rozšlehejte vejce s kysanou smetanou. Dochuťte muškátovým oříškem, solí a pepřem a dobře zamíchejte.

  • 4 Vejce
  • 20cl Plnotučná zakysaná smetana
  • 0.5čl Strouhaný muškátový oříšek
  • Sůl a pepř

Fáze 5 /8

Jakmile je těsto předpečené, rozprostřete na něj slaninu, aniž byste ho vyndávali z přístroje, a zalijte ho směsí vajec a smetany. Posypte strouhaným sýrem.

  • 150g Sýr raclette nebo strouhaný sýr Gruyère

Fáze 6 /8

Spusťte pečení.

Fáze 7 /8

V polovině pečení otevřete rukojeť oběma rukama, abyste zkontrolovali, zda je koláč upečený. V případě potřeby ho pootočte, aby se upekl rovnoměrně.

Fáze 8 /8

Po upečení otevřete rukojeť oběma rukama a koláč opatrně vyndejte. Před krájením a podáváním nechte koláč několik minut odpočinout.

Podobné recepty

Tefal
Tefal
1 hod. 48 min

Quiche Lorraine – jako dort

ratings.NaN

Quiche Lorraine - recept Easy Fry XL Surface | Tefal
Quiche Lorraine – jako dort