Pštrosí vejce - recept Dual EasyFry&Grill | Tefal
Tefal
Recept od Tefal

Pštrosí vejce

ratings.0

-/5 -

  • Celková doba 56 min
  • Příprava
    30 min
  • Vaření
    26 min
  • Chlazení
    0 min

Přísady

6 os.

  • 6 pl. Zakysaná smetana (crème fraîche)

  • 6 Středně velká vejce

  • 12 Kostky ledu

  • 1 lžíce Čerstvá petržel

  • 2 ston. Jarní cibulka

  • 2 lžíce Nasekaný čerstvý tymián

  • 550 g Vepřové klobásy

  • 50 g Mouka

  • Sůl, pepř

  • 200 g Strouhanka

  • 2 Středně velká vejce

  • 2 lžíce Křen

Příprava

Fáze 1 /9

V rendlíku přiveďte mírně osolenou vodu k varu a vložte do ní děrovanou lžící vejce. Vařte 7 minut a 30 sekund při střední teplotě. Připravte si mísu se studenou vodou a kostkami ledu. Jakmile jsou vejce uvařená, vložte je do ledové lázně. Po 20 sekundách můžete vejce naťuknout a vrátit je do studené vody, dokud zcela nevychladnou. Díky tomu se budou lépe loupat.

  • 6 Středně velká vejce
  • 12 Kostky ledu

Fáze 2 /9

Na desku v nádobě dejte vejce. Zahajte proces vaření.

Fáze 3 /9

Nasekejte na jemno petrželku, jarní cibulku a lístky tymiánu. Dejte je do velké mísy. Přidejte syrové maso na klobásy, navlhčete si ruce a promíchejte. Směs rozdělte na stejné porce a z každé vytvarujte kulatou placičku o průměru asi 10 cm.

  • 1lžíce Čerstvá petržel
  • 2ston. Jarní cibulka
  • 2lžíce Nasekaný čerstvý tymián
  • 550g Vepřové klobásy

Fáze 4 /9

Připravte si ingredience na obalování: do tří oddělených misek dejte mouku se solí a pepřem, strouhanku a rozšlehaná vejce.

  • 50g Mouka
  • Sůl, pepř
  • 200g Strouhanka
  • 2 Středně velká vejce

Fáze 5 /9

Uvařená a vychladlá vejce (z kroku č. 1) opatrně oloupejte pod studenou vodou a pak je v misce obalte v mouce. Mokrýma rukama obalte maso kolem každého vejce a uhlaďte okraje, aby bylo vejce zcela uzavřené. Každé obalené vejce obalte v mouce, namočte v rozšlehaných vejcích a poté ve strouhance. Ujistěte se, že je každé vejce zcela obalené.

Fáze 6 /9

Na desku v nádobě dejte pštrosí vejce. Zahajte proces vaření.

Fáze 7 /9

Omáčku připravte v misce smícháním smetany a křenu. Okořeňte.

  • 6pl. Zakysaná smetana (crème fraîche)
  • Sůl, pepř
  • 2lžíce Křen

Fáze 8 /9

Zkontrolujte, zda jsou pštrosí vejce hotová. V případě potřeby pokračujte v pečení, dokud nebude maso propečené.

Fáze 9 /9

Při podávání rozkrojte pštrosí vejce na poloviny nebo čtvrtiny a podávejte s omáčkou. Můžete je ozdobit růžičkovou kapustou se slaninou a hořčicí.

Podobné recepty

Tefal
Tefal
19 min

Pštrosí vejce

ratings.NaN

Pštrosí vejce - recept Dual EasyFry&Grill | Tefal
Pštrosí vejce