Piškotové řezy s bílou čokoládou a mascarpone - recept Kitchen Machines Touch | Tefal
Michaela Smolková (@umimejist)
Recept od Michaela Smolková (@umimejist)

Piškotové řezy s bílou čokoládou a mascarpone

ratings.0

-/5 -

  • Celková doba 2 hod. 50 min
  • Příprava
    10 min
  • Vaření
    40 min
  • Chlazení
    2 hod.

Přísady

10 os.

  • 6 ks Vejce

  • 6 kus Vejce

  • 75 g Krupicový cukr

  • 75 g Krupicový cukr

  • 150 g Polohrubá mouka

  • Citrón

  • 500 g Mascarpone

  • 150 ml 33-40% smetana

  • 100 ml 33-40% smetana

  • 100 g Bílá čokoláda

  • Čerstvé borůvky, máta, citrónová kůra, jedlé květy

  • Borůvkový džem

Příslušenství

  • Flex metla
    Flex metla

Příprava

Fáze 1 /12

Zapněte troubu na 180 °C.

Fáze 2 /12

Do mísy přidejte bílky, stiskněte START a vyšlehejte sníh do měkké, tekoucí, řídké pěny.

  • 6ks Vejce
  • Flex metla

Fáze 3 /12

Poté přidejte po lžících 75 g krupicového cukru, stiskněte START a šlehejte sníh do tuhé pěny. Sníh odložte bokem a pusťte se do šlehání žloutků.

  • 75g Krupicový cukr
  • Flex metla

Fáze 4 /12

K 6 žloutkům nasypejte zbývající cukr a citronovou kůru, stiskněte START a vyšlehejte do tuhé pěny.

  • 6kus Vejce
  • 75g Krupicový cukr
  • Citrón
  • Flex metla

Fáze 5 /12

K vyšlehaným žloutkům postupně vmíchejte prosátou mouku stěrkou a opatrně předem ušlehaný sníh.

  • 150g Polohrubá mouka

Fáze 6 /12

Těsto rozetřete na plech vyloženým pečícím papírem a pečte dozlatova. Doba pečení bude trvat zhruba 10 až 15 minut. Po upečení nechejte piškot vychladnout a mezitím si připravte krém.

Fáze 7 /12

100 ml smetany přiveďte v rendlíku téměř k varu a nalámejte do ní čokoládu. Nechejte rozpustit.

  • 100ml 33-40% smetana
  • 100g Bílá čokoláda

Fáze 8 /12

Čokoládu rozmíchejte dohladka a dejte chladit do lednice.

Fáze 9 /12

Do mísy robotu vložte vychlazenou čokoládu, mascarpone, zbylých 150 ml smetany, stiskněte START a vše rychle vyšlehejte na pevný krém. Ochutnejte, případně doslaďte moučkovým cukrem a znovu prošlehejte.

  • 500g Mascarpone
  • 150ml 33-40% smetana
  • 100g Bílá čokoláda
  • Flex metla

Fáze 10 /12

Jakmile bude piškot vychladlý, rozkrojte ho na 2 poloviny. Připravte si hlubokou formu/pekáček, do které budete moct vložit na sebe 2 pláty piškotu a následně uložit do lednice (forma cca 28x19 cm).

Fáze 11 /12

Jeden plát piškotu potřete borůvkovým džemem. Naneste 2/3 krému a na něj položte druhý plát piškotu. Na závěr potřete zbývající 1/3 krému a dezert dejte alespoň na 2 hodiny do lednice.

  • Borůvkový džem

Fáze 12 /12

Před servírováním můžete řezy nazdobit čerstvými borůvkami, lístky máty, citronovou kůrou nebo třeba jarními jedlými květy (sedmikrásky, fialky).

  • Čerstvé borůvky, máta, citrónová kůra, jedlé květy

Podobné recepty

Tefal
Tefal
11 hod. 40 min

Ledové vánoční poleno s malinami, bílou čokoládou a pistáciemi

ratings.NaN

Piškotové řezy s bílou čokoládou a mascarpone - recept Kitchen Machines Touch | Tefal
Ledové vánoční poleno s malinami, bílou čokoládou a pistáciemi
Tefal
Tefal
8 hod. 45 min

Charlotta s hruškami a čokoládou

ratings.NaN

Piškotové řezy s bílou čokoládou a mascarpone - recept Kitchen Machines Touch | Tefal
Charlotta s hruškami a čokoládou
Tefal
Tefal
50 min

Banánový chlebíček s čokoládou

Hodnocení 1 hvězdička (průměr)

1 Recenze

Piškotové řezy s bílou čokoládou a mascarpone - recept Kitchen Machines Touch | Tefal
Banánový chlebíček s čokoládou
Tefal
Tefal
20 min

Chřestový krém s mascarpone

ratings.NaN

Piškotové řezy s bílou čokoládou a mascarpone - recept Kitchen Machines Touch | Tefal
Chřestový krém s mascarpone
Tefal
Tefal
30 min

Cuketové muffiny s dvojitou čokoládou

ratings.NaN

Piškotové řezy s bílou čokoládou a mascarpone - recept Kitchen Machines Touch | Tefal
Cuketové muffiny s dvojitou čokoládou