Milionářský chlebíček
- Celková doba 4 hod. 25 min
- 15 min
Příprava - 25 min
Vaření - 3 hod. 45 min
Chlazení
Kompatibilní spotřebiče (1)
Přísady
8 os.
150 g Změklé máslo
40 g Hnědý cukr
190 g Hladká bílá mouka
1 špet. Sůl
0.5 čl Vanilkový extrakt
130 g Změklé, solené máslo
100 g Hnědý cukr
400 g Slazené kondenzované mléko
2 pl. Akátový med
0.5 čl Vanilkový extrakt
85 g Smetana s 30% obsahem tuku
150 g Tmavá čokoláda na vaření
Příprava
Fáze 1 /8
Připravte si těsto na chlebíček: Dortovou formu o rozměrech 25 x 20 cm vyložte pečicím papírem.
Fáze 2 /8
V nádobě kuchyňského robotu nebo pomocí elektrického mixéru smíchejte změklé máslo, hnědý cukr, mouku, sůl a vanilkový extrakt, aby směs získala „pískovou konzistenci“. Pokračujte ve šlehání, dokud se směs nespojí a nebude hladká. Těsto vtlačte na dno formy, abyste vytvořili rovný povrch.
Fáze 3 /8
Formu položte na mřížku. Mřížku dejte do prostřední polohy trouby.
Fáze 4 /8
Přístroj zapněte. Zvolte program BAKE (pečení) při 200 °C a nastavte dobu pečení na 25 minut. Stiskněte tlačítko START.
Fáze 5 /8
Po vyjmutí z trouby přendejte chlebíček na mřížku a nechte ho ve formě vychladnout.
Fáze 6 /8
Připravte karamel: do hrnce dejte na kostičky nakrájené mírně solené máslo, hnědý cukr, slazené kondenzované mléko a med. Zahřívejte na mírném ohni 15 až 20 minut za neustálého míchání vařečkou, aby se karamel nepřichytil ke dnu. Směs by měla získat pěknou karamelovou barvu a trochu zhoustnout. Odstavte z plotny a přidejte vanilkový extrakt. Směs nalijte do formy na těsto. Nechte vychladnout a poté dejte do chladničky na 4 hodiny.
Fáze 7 /8
Připravte si čokoládovou ganache: do hrnce dejte smetanu a nasekanou čokoládu. Zahřívejte na mírném ohni a míchejte, aby vznikla hladká ganache.
Fáze 8 /8
Ganache přelijte přes vychlazený karamel ve formě a dejte na 1 až 2 hodiny do chladničky. Poté chlebíček nakrájíte na 16 čtverečků.