Milionářský chlebíček - recept undefined | Tefal
Tefal
Recept od Tefal

Milionářský chlebíček

ratings.0

-/5 -

  • Celková doba 4 hod. 25 min
  • Příprava
    15 min
  • Vaření
    25 min
  • Chlazení
    3 hod. 45 min

Přísady

8 os.

  • 150 g Změklé máslo

  • 40 g Hnědý cukr

  • 190 g Hladká bílá mouka

  • 1 špet. Sůl

  • 0.5 čl Vanilkový extrakt

  • 130 g Změklé, solené máslo

  • 100 g Hnědý cukr

  • 400 g Slazené kondenzované mléko

  • 2 pl. Akátový med

  • 0.5 čl Vanilkový extrakt

  • 85 g Smetana s 30% obsahem tuku

  • 150 g Tmavá čokoláda na vaření

Příprava

Fáze 1 /8

Připravte si těsto na chlebíček: Dortovou formu o rozměrech 25 x 20 cm vyložte pečicím papírem.

Fáze 2 /8

V nádobě kuchyňského robotu nebo pomocí elektrického mixéru smíchejte změklé máslo, hnědý cukr, mouku, sůl a vanilkový extrakt, aby směs získala „pískovou konzistenci“. Pokračujte ve šlehání, dokud se směs nespojí a nebude hladká. Těsto vtlačte na dno formy, abyste vytvořili rovný povrch.

  • 150g Změklé máslo
  • 40g Hnědý cukr
  • 190g Hladká bílá mouka
  • 1špet. Sůl
  • 0.5čl Vanilkový extrakt

Fáze 3 /8

Formu položte na mřížku. Mřížku dejte do prostřední polohy trouby.

Fáze 4 /8

Přístroj zapněte. Zvolte program BAKE (pečení) při 200 °C a nastavte dobu pečení na 25 minut. Stiskněte tlačítko START.

Fáze 5 /8

Po vyjmutí z trouby přendejte chlebíček na mřížku a nechte ho ve formě vychladnout.

Fáze 6 /8

Připravte karamel: do hrnce dejte na kostičky nakrájené mírně solené máslo, hnědý cukr, slazené kondenzované mléko a med. Zahřívejte na mírném ohni 15 až 20 minut za neustálého míchání vařečkou, aby se karamel nepřichytil ke dnu. Směs by měla získat pěknou karamelovou barvu a trochu zhoustnout. Odstavte z plotny a přidejte vanilkový extrakt. Směs nalijte do formy na těsto. Nechte vychladnout a poté dejte do chladničky na 4 hodiny.

  • 130g Změklé, solené máslo
  • 100g Hnědý cukr
  • 400g Slazené kondenzované mléko
  • 2pl. Akátový med
  • 0.5čl Vanilkový extrakt

Fáze 7 /8

Připravte si čokoládovou ganache: do hrnce dejte smetanu a nasekanou čokoládu. Zahřívejte na mírném ohni a míchejte, aby vznikla hladká ganache.

  • 85g Smetana s 30% obsahem tuku
  • 150g Tmavá čokoláda na vaření

Fáze 8 /8

Ganache přelijte přes vychlazený karamel ve formě a dejte na 1 až 2 hodiny do chladničky. Poté chlebíček nakrájíte na 16 čtverečků.