Lilkový dip baba ganuš
- Celková doba 5 hod. 16 min
- 15 min
Příprava - 31 min
Vaření - 4 hod. 30 min
Chlazení
Kompatibilní spotřebiče (2)
Přísady
4 os.
400 g Lilky
3 pl. Olivový olej
1 strou. Česnek
2 pl. Voda
2 pl. Tahini (sezamová pasta)
1 čl Mletý římský kmín
Sůl, pepř
Příslušenství
Cestovní láhev 400 ml Cestovní láhev 700 ml
Příprava
Fáze 1 /7
Připravte si ingredience.
Fáze 2 /7
Lilek rozkrojte napůl a do dužiny udělejte zářezy. Do lilků udělejte vidličkou několik otvorů a pečte je v troubě při 200 °C asi 30 minut, dokud slupka nezčerná a dužina nezměkne. Před odstraněním slupky je nechte vychladnout. Dužinu vyjměte lžící ze slupky.
Fáze 3 /7
Lilky můžete také připravit na grilu nebo barbecue, aby získaly kouřovou chuť: lilky často otáčejte, dokud slupka zcela nezčerná a dužina nezměkne.
Fáze 4 /7
Všechny ingredience, počínaje pečeným lilkem nakrájeným na kousky, dejte do přístroje.
Fáze 5 /7
Našroubujte čepele na láhev OTG a připevněte ji k základně. Vše rozmixujte!
Fáze 6 /7
Před podáváním dejte na 4 hodiny do chladničky. Podávejte chlazené.
Fáze 7 /7
Dip můžete doplnit krekry se semínky. Křupavý a originální nádech mu dodáte, když ho posypete egyptskou dukkou (směs koření, ořechů a drcených semínek, často používaná jako koření, které dodává pokrmům bohatou chuť a vůni).