Kukuřičný chléb s medem a máslem
- Celková doba 1 hod. 5 min
- 25 min
Příprava - 40 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Kompatibilní spotřebiče (19)
Tichá horkovzdušná fritéza Tefal Easy Fry Silence Coal EY551HE0 Tmavě šedá EY145310 Easy Fry Compact 3l Forest Tefal zelená EY9428E0 Easy Fry Dual XXL horkovzdušná fritéza Tefal 11 litrů Horkovzdušná fritéza Tefal Easy Fry & Grill 2v1 Digital EY505D15 Nerezová/Černá Objevte celou řadu
Zobrazit více - Objevte celou řadu -
Přísady
2 os.
100 g Měkké máslo
2 Vejce
50 g Třtinový cukr
20 g Med
0.5 Vanilka
35 g Kukuřičná mouka
75 g Hrubá mouka
2 g Prášek do pečiva
120 g Měkké máslo
2 pl. Med
Příprava
Fáze 1 /7
Rozpusťte máslo, dokud nebude tekuté, ale ne příliš horké.
Fáze 2 /7
Vejce, cukr, med a vyškrábaný vanilkový lusk ušlehejte v nádobě. Když je směs bílá a napěněná, přidejte máslo. Mixujte do hladka.
Fáze 3 /7
V další nádobě smíchejte kukuřičnou mouku, pšeničnou mouku a prášek do pečiva. Přidejte mouku do těsta a promíchejte.
Fáze 4 /7
Z nepromastitelného papíru si vystřihněte kruh o velikosti základny formičky. Umístěte jej na dno vymazané formy a poté nalijte těsto.
Fáze 5 /7
Vložte plechovku do spotřebiče vybaveného talířem. Spusťte proces vaření.
Fáze 6 /7
Mezitím si připravte medové máslo. V nádobě smíchejte měkké máslo s medem. Dejte stranou.
Fáze 7 /7
Když je kukuřičný chléb uvařený, před vyjmutím z formy jej nechte vychladnout. Nakrájejte na čtvrtky a potřete medovým máslem.