Kukuřice na mexický způsob
- Celková doba 22 min
- 10 min
Příprava - 12 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Přísady
8 os.
8 Vakuově balené kukuřičné klasy
2 pl. Řepkový olej
Sůl, pepř
4 Limetky
60 g Majonéza
60 g Crème fraîche (kysaná smetana)
2 čl Sušený česnek
2 čl Cibulový prášek
15 g Koriandr
150 g Rozdrobený sýr feta
Uzená paprika
Příslušenství
Gril
Příprava
Fáze 1 /7
Vložte grilovací mřížku do přístroje a nastavte program GRILL na 10 minut při teplotě 200 °C.
Fáze 2 /7
Kukuřičné klasy potřete řepkovým olejem, osolte a opepřete.
Fáze 3 /7
Po předehřátí přístroje dejte kukuřičné klasy do varné nádoby a nastavte program GRILL na 6 minut při teplotě 200 °C.
Fáze 4 /7
Do mísy vymačkejte citronovou šťávu a smíchejte ji s majonézou, kysanou smetanou, česnekem a sušenou cibulí.
Fáze 5 /7
Po uplynutí 6 minut kukuřice otočte a pečte dalších 6 minut.
Fáze 6 /7
Po skončení programu kukuřice opatrně vyndejte, abyste se nespálili, a potřete je omáčkou.
Fáze 7 /7
Dejte je na talíř, posypte koriandrem, rozdrobeným sýrem feta a uzenou paprikou.