Kukuřičný chléb s medem a máslem
- Celková doba 1 hod. 5 min
- 25 min
Příprava - 40 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Objevte celou řadu
Zobrazit více - Objevte celou řadu -
Přísady
2 os.
100 g Měkké máslo
2 Vejce
50 g Třtinový cukr
20 g Med
0.5 Vanilka
35 g Kukuřičná mouka
75 g Hrubá mouka
2 g Prášek do pečiva
120 g Měkké máslo
2 pl. Med
Příprava
Fáze 1 /7
Rozpusťte máslo, dokud nebude tekuté, ale ne příliš horké.
Fáze 2 /7
Vejce, cukr, med a vyškrábaný vanilkový lusk ušlehejte v nádobě. Když je směs bílá a napěněná, přidejte máslo. Mixujte do hladka.
Fáze 3 /7
V další nádobě smíchejte kukuřičnou mouku, pšeničnou mouku a prášek do pečiva. Přidejte mouku do těsta a promíchejte.
Fáze 4 /7
Z nepromastitelného papíru si vystřihněte kruh o velikosti základny formičky. Umístěte jej na dno vymazané formy a poté nalijte těsto.
Fáze 5 /7
Vložte plechovku do spotřebiče vybaveného talířem. Spusťte proces vaření.
Fáze 6 /7
Mezitím si připravte medové máslo. V nádobě smíchejte měkké máslo s medem. Dejte stranou.
Fáze 7 /7
Když je kukuřičný chléb uvařený, před vyjmutím z formy jej nechte vychladnout. Nakrájejte na čtvrtky a potřete medovým máslem.