Kuřecí jarní závitky
- Celková doba 1 hod. 2 min
- 20 min
Příprava - 12 min
Vaření - 30 min
Chlazení
Kompatibilní spotřebiče (1)
Přísady
4 os.
7 g Houby shiitake
20 g Rýžové vlasové nudle
100 g Mrkev (asi 2)
300 g Kuřecí prsa
0.5 Středně velká cibule
0.5 čl Čerstvý zázvor
20 list Čerstvý koriandr
1 pl. Sezamový olej
2 pl. Sójová omáčka
6 list Brick těsto
30 g Rozpuštěné máslo
Kuchyňský olej
Sójová omáčka
Listový salát
Čerstvá máta
Příslušenství
Fritovací koš
Příprava
Fáze 1 /8
Černé houby namočte na 30 minut do vlažné vody. Rýžové vermicelli vložte do jiné mísy a zalijte je vlažnou vodou. Nechte 30 minut odpočívat. Na hrubém struhadle nastrouhejte mrkev nebo ji nakrájejte na tenké proužky a poté na tyčinky o délce asi 8 cm.
Fáze 2 /8
Nakrájené kuřecí maso a cibuli vložte do mixéru. Jemně rozmixujte. Nalijte do mísy a přidejte nastrouhanou mrkev nebo mrkvové tyčinky. Černé houby vymačkejte prsty, abyste z nich vyždímali vodu. Nakrájejte je na malé kousky a přidejte je k ostatním surovinám. Stejným způsobem vyždímejte rýžové nudle a poté je nůžkami nastříhejte na kratší nudle o délce asi 4 cm. Přidejte je do mísy. Nastrouhejte zázvor a otrhejte lístky koriandru a přidejte je do mísy. Přidejte sezamový olej a sójovou omáčku. Dobře promíchejte, aby vznikla hladká náplň.
Fáze 3 /8
Vyválejte plát brick těsta. Na spodní okraj plátu těsta dejte velkou lžíci náplně.
Fáze 4 /8
Přes náplň přeložte kousek brick těsta tak, aby jím byla náplň zakrytá, a poté po obou stranách náplně přeložte strany těsta do středu. Rolujte, dokud nedojdete na konec těsta. Okraj přilepte trochou rozpuštěného másla. Jarní závitky ze všech stran lehce potřete olejem.
Fáze 5 /8
Jarní závitky vložte do fritovacího koše. Fritovací koš dejte do prostřední polohy trouby.
Fáze 6 /8
Přístroj zapněte. Zvolte program AIR FRY (smažení vzduchem) při 200 °C a nastavte dobu smažení na 12 minut. Stiskněte tlačítko START.
Fáze 7 /8
V případě potřeby smažte, dokud se pěkně nezbarví.
Fáze 8 /8
Podávejte se sójovou omáčkou, listy salátu a snítkami máty.