Kuře na kajunském koření s batáty
- Celková doba 50 min
- 20 min
Příprava - 30 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Kompatibilní spotřebiče (2)
Přísady
4 os.
600 g Kuřecí prsa (asi 3 prsa)
90 g Mouka
2 pl. Kajunské koření
Sůl, pepř
3 Rozšlehaná vejce
2 pl. Dijonská hořčice
100 g Drcené kukuřičné lupínky
1 pl. Kukuřičný škrob
3 pl. Olivový olej
40 g Sladká chilli omáčka
500 g Batáty
1 pl. Olivový olej
1 čl Sušený česnek
0.5 čl Paprika
0.5 čl Mletý římský kmín
Příprava
Fáze 1 /7
Kuřecí prsa nakrájejte na 3 až 4 kusy. Do hlubokého talíře nasypte mouku a kajunské koření. Dochuťte solí a pepřem. Ve druhém hlubokém talíři rozšlehejte vejce s dijonskou hořčicí. V dalším hlubokém talíři smíchejte rozdrcené kukuřičné lupínky s kukuřičným škrobem. Kousky kuřecího obalte v mouce, vejcích a kukuřičných vločkách. Obalené kousky kuřete potřete olivovým olejem.
Fáze 2 /7
Oloupejte batáty a nakrájejte je na čtvrtky. Ve velké míse smíchejte klínky batátů s olivovým olejem, česnekem, paprikou a kmínem.
Fáze 3 /7
Zapněte nádobu č. 1. Desku v nádobě č. 1 zakryjte pečicím papírem a na něj položte obalené kousky kuřecího.
Fáze 4 /7
Zapněte nádobu č. 2. Na desku v nádobě č. 2 dejte klínky batátů.
Fáze 5 /7
Stiskněte tlačítko SYNC, aby byla příprava v obou nádobách dokončena ve stejnou dobu. Stiskněte tlačítko START, abyste zahájili přípravu v obou nádobách.
Fáze 6 /7
V polovině pečení kuře otočte.
Fáze 7 /7
Kuřecí kousky podávejte se sladkou chilli omáčkou.