Krůtí burgery na řecký způsob
- Celková doba 37 min
- 10 min
Příprava - 7 min
Vaření - 20 min
Chlazení
Kompatibilní spotřebiče (2)
Přísady
4 os.
500 g Mleté krůtí maso
1 ks Červená cibule
2 strou. Česnek
2 lžíce Olivový olej
50 g Listový špenát
Sůl a pepř
50 g Salátová okurka
2 strou. Česnek
100 g Smetanový jogurt
Sůl a pepř
4 ks Burgerové housky
50 g Sýr Feta
50 g Nakládaná cibulka
2 hrst Černé olivy
2 hrst Špenátové listy
Oregáno
Příprava
Fáze 1 /6
Maso dejte do větší mísy, osolte a opepřete. Cibuli a česnek nakrájejte nadrobno, špenát nasekejte najemno a vše společně s olivovým olejem přidejte k masu. Dejte směs alespoň na 20 minut uležet do lednice.
Fáze 2 /6
Poté z masa vytvarujte 4-6 placiček.
Fáze 3 /6
Rozehřejte gril na automatický program ,,burger“ jakmile uslyšíte zvukový signál, vložte placky do grilu a opékejte 4 minuty, gril vás opět upozorní. Odložte maso bokem na talíř.
Fáze 4 /6
Připravte si omáčku. Okurku nastrouhejte najemno. Česnek prolisujte do jogurtu, dochuťte solí a pepřem a vše promíchejte.
Fáze 5 /6
Gril rozložte do polohy barbecue a opečte cca 3 minuty rozkrojené housky, přičemž můžete masové placky na barbecue přihřívat, aby nevychladly.
Fáze 6 /6
Naplňte burgery. Spodní stranu bulky natřete omáčkou, zakryjte ji lístky špenátu a posypejte olivami. Poté položte maso, plátek sýra a několik kousků nakládané cibulky. Lehce posypejte oregánem a přiklopte vrchní polovinou bulky.