Koláč s jablky a červeným ovocem
- Celková doba 55 min
- 15 min
Příprava - 40 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Kompatibilní spotřebiče (1)
Přísady
8 os.
500 g Jablka
600 g Červené bobuloviny (jahody, maliny, borůvky)
60 g Hnědý cukr
2 pl. Přírodní tekutý vanilkový extrakt
150 g Cukr krupice
100 g Mleté mandle
240 g Změklé máslo
300 g Hladká mouka
6 vět. Tymián
Příprava
Fáze 1 /7
Oloupejte jablka. Odstraňte semínka a jádřinec. Jablka nakrájejte na malé kousky. Jahody a borůvky opláchněte.
Fáze 2 /7
V míse smíchejte jahody, maliny a borůvky. Přidejte kousky jablek, hnědý cukr a vanilkový extrakt.
Fáze 3 /7
Připravte si drobenku. Do mísy dejte cukr, mleté mandle, kousky másla, mouku a lístky tymiánu. Promíchejte konečky prstů.
Fáze 4 /7
Ovoce nalijte do zapékací mísy o rozměrech 23 x 23 cm a rozprostřete na něj drobenku.
Fáze 5 /7
Zapékací mísu dejte na mřížku. Zapékací mísu dejte do spodní polohy trouby.
Fáze 6 /7
Přístroj zapněte. Zvolte program BAKE (pečení) při 170 °C a nastavte dobu pečení na 40 minut. Stiskněte tlačítko START.
Fáze 7 /7
Nechte vychladnout a podávejte teplé nebo studené. Podávejte s kopečkem zmrzliny.