Karbanátky z batátů a červené řepy
- Celková doba 1 hod.
- 10 min
Příprava - 10 min
Vaření - 40 min
Chlazení
Kompatibilní spotřebiče (19)
Tichá horkovzdušná fritéza Tefal Easy Fry Silence Coal EY551HE0 Tmavě šedá EY145310 Easy Fry Compact 3l Forest Tefal zelená EY9428E0 Easy Fry Dual XXL horkovzdušná fritéza Tefal 11 litrů Horkovzdušná fritéza Tefal Easy Fry & Grill 2v1 Digital EY505D15 Nerezová/Černá Objevte celou řadu
Zobrazit více - Objevte celou řadu -
Přísady
4 os.
200 g Červená řepa
200 g Batáty
0.25 lžička Sůl
200 g Kukuřičná mouka
2 ks Jarní cibulka
0.5 lžička Semínka koriandru
1 lžička Hořčičná semínka
0.25 lžička Sůl
0.25 lžička Čerstvě mletý černý pepř
Příprava
Fáze 1 /4
Červenou řepu a batáty nastrouhejte natenko. Do mísy vložte cedník, přidejte nastrouhanou zeleninu, osolte a nechejte odležet alespoň půl hodiny - sůl zeleninu trochu změkčí.
Fáze 2 /4
Z mísy vylijte okapanou šťávu ze zeleniny, mísu vytřete, přidejte zeleninu, koření, posypte kukuřičnou moukou a dobře promíchejte.
Fáze 3 /4
Směs nechejte 10 minut odstát a poté z ní rukou vytvarujte malé karbanátky. Dobře je stiskněte, aby se během pečení nerozpadly.
Fáze 4 /4
Před pečením postříkejte karbanátky olejem a pečte je v horkovzdušné fritéze při teplotě 200 °C 10 minut, dokud nejsou křupavé.