Křupavé obalované krevety ve sladkokyselé omáčce
- Celková doba 23 min
- 15 min
Příprava - 8 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Přísady
4 os.
500 g Krevety
100 g Panko nebo klasická strouhanka
2 Vejce
1 čl Kari v prášku
75 g Mouka
Sůl a pepř
Olej
3 pl. Kečup
2 pl. Jablečný ocet
1 pl. Sójová omáčka
2 pl. Hnědý cukr
1 pl. Kukuřičný škrob
1 strou. Česnek
1 ks Čerstvý zázvor
10 cl Voda
Příprava
Fáze 1 /5
Připravte si tři talíře na trojobal na krevety: do prvního dejte mouku, do druhého rozšlehaná vejce s mletým kari a do třetího strouhanku. Mouku a strouhanku osolte a opepřete. Krevety jednotlivě obalte v mouce, pak namočte ve vejcích a nakonec obalte strouhankou, aby byla každá kreveta dobře obalená.
Fáze 2 /5
Obalené krevety dejte na gril. Obalené krevety můžete lehce postříkat olejem, aby byly křupavější.
Fáze 3 /5
Krevety dejte do přístroje a pečte dozlatova a dokřupava.
Fáze 4 /5
Zatímco se krevety pečou, připravte si sladkokyselou omáčku. V rendlíku smíchejte kečup, jablečný ocet, sójovou omáčku, hnědý cukr, česnek, zázvor a vodu. Přiveďte k varu. Přidejte kukuřičný škrob rozpuštěný v troše vody a za stálého míchání vyčkejte, až se omáčka zahustí. Udržujte ji teplou.
Fáze 5 /5
Otevřete rukojeť oběma rukama a opatrně vyndejte krevety z přístroje. Podávejte se sladkokyselou omáčkou. Dobrou chuť!