Jablka plněná müsli
- Celková doba 45 min
- 15 min
Příprava - 30 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Kompatibilní spotřebiče (1)
Přísady
4 os.
50 g Ovesné vločky
50 g Rozinky
40 g Hnědý cukr
50 g Nasekané ořechy
1 čl Skořice
50 g Rozpuštěné máslo
6 Středně velká jablka (1 kg)
Příprava
Fáze 1 /6
V míse smíchejte ovesné vločky, rozinky, hnědý cukr, ořechy a skořici. Přidejte rozpuštěné máslo a zamíchejte, aby se ingredience dobře propojily. Dejte stranou.
Fáze 2 /6
Nožem odřízněte horní část jablka, abyste měli vršek o výšce 2 cm, který si ponecháte stranou. Pomocí vykrajovátka na meloun nebo malé lžičky vydlabejte jádřinec, abyste jablko mohli naplnit. Jablka zcela naplňte směsí s ovesnými vločkami. Vršek jablka vraťte na místo.
Fáze 3 /6
Jablka průběžně odkládejte na zapékací mísu. Zapékací mísu dejte do spodní polohy trouby.
Fáze 4 /6
Přístroj zapněte. Zvolte program BAKE (pečení) při 200 °C a nastavte dobu přípravy na 30 minut. Stiskněte tlačítko START.
Fáze 5 /6
Zapíchnutím nože zkontrolujte, zda jsou upečená. V případě potřeby pokračujte v pečení. Doba pečení se může lišit v závislosti na velikosti a kvalitě jablek a na tom, zda je máte raději více či méně měkká.
Fáze 6 /6
Jablka podávejte teplá.