Jablečný zefír
- Celková doba 8 hod. 50 min
- 20 min
Příprava - 30 min
Vaření - 8 hod.
Chlazení
Přísady
6 os.
36 g Vaječné bílky
6 g Agarový prášek
12 cl Voda
3 Zelená jablka
350 g Cukr
180 g Cukr
16 g Vanilkový cukr
Příslušenství
Flex metla
Příprava
Fáze 1 /9
Do mísy stroje nalijte bílek a stiskněte "Start", po vyšlehání ho dejte stranou do samostatné mísy.
Fáze 2 /9
Nalijte vodu do hrnce a namočte agar-agar na 15 minut.
Fáze 3 /9
Jablka zbavte jádřinců a slupek a upečte v mikrovlnné troubě 6 až 10 minut (podle výkonu).
Fáze 4 /9
Jablka rozdrťte na kaši pomocí ručního mixéru. Hotovou jablečnou hmotu propasírujte polévkovou lžící přes síto.
Fáze 5 /9
Připravený agar-agar zasypte cukrem a vařte, dokud teplota hmoty nedosáhne 110 stupňů. Teplotu měřte pomocí cukrářského teploměru.
Fáze 6 /9
Do mísy stroje dejte ušlehaný sníh z bílků. Poté přidejte protlak z jablek, cukr a vanilkový cukr. Stiskněte "Start".
Fáze 7 /9
Agarový sirup pomalu přilívejte do hmoty.
Fáze 8 /9
Připravenou sněhobílou jablečnou hmotu opatrně přeneste pomocí stěrky do cukrářského sáčku s tryskou. Tvořte zefírové pusinky na pečící papír a nechte je 6-8 hodin v chladničce ztuhnout.
Fáze 9 /9
Zefíry můžete spojovat po dvou dohromady a tvořit pusinky oboustranné.