Indické samosy - recept Dual EasyFry&Grill | Tefal
Tefal
Recept od Tefal

Indické samosy

ratings.0

-/5 -

  • Celková doba 40 min
  • Příprava
    30 min
  • Vaření
    10 min
  • Chlazení
    0 min

Přísady

6 os.

  • 1.5 sáček Filo těsto

  • 3 pl. Kuchyňský olej

  • 3 Brambory

  • 1.5 čl Kurkuma

  • 1.5 čl Mleté chilli

  • 1.5 lžíce Sůl

  • Pepř

  • 250 g Hrášek

  • 1.5 čl Nasekaný koriandr

Příprava

Fáze 1 /7

Brambory vařte do měkka v hrnci s vroucí vodou asi 20-25 minut. Brambory slijte, oloupejte a rozmačkejte.

  • 3 Brambory

Fáze 2 /7

Na pánvi zahřejte olej. Přidejte rozmačkané brambory, sůl, pepř, kurkumu a mleté chilli a restujte 2-3 minuty. Přidejte hrách a zamíchejte. Odstavte z plotny a přidejte koriandr. Dejte stranou.

  • 3 Brambory
  • 1.5čl Kurkuma
  • 1.5čl Mleté chilli
  • 1.5lžíce Sůl
  • 250g Hrášek
  • 1.5čl Nasekaný koriandr

Fáze 3 /7

Pláty filo těsta podélně rozřízněte na polovinu. Pláty potřete olejem. Do jednoho z rohů dejte trochu náplně a přeložte plát tak, abyste vytvořili trojúhelník.

  • 1.5sáček Filo těsto
  • 3pl. Kuchyňský olej

Fáze 4 /7

Na desku v nádobě dejte samosy. Zahajte proces vaření..

Fáze 5 /7

Po 10 minutách samosy otočte.

Fáze 6 /7

Zkontrolujte, zda jsou samosy upečené. V případě potřeby přidejte ještě pár minut. Postup opakujte.

Fáze 7 /7

Samosy podávejte se sladkokyselou omáčkou a salátem.