Indické samosy
- Celková doba 40 min
- 30 min
Příprava - 10 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Kompatibilní spotřebiče (7)
Horkovzdušná fritéza Tefal Easy Fry & Grill & Steam 3v1 FW201815 Černá Horkovzdušná fritéza Tefal Easy Fry & Grill XXL 2v1 EY801815 Černá EY9428E0 Easy Fry Dual XXL horkovzdušná fritéza Tefal 11 litrů EY855BE0 Easy Fry Mega horkovzdušná fritéza Tefal 7,5 l Objevte celou řadu
Zobrazit více - Objevte celou řadu -
Přísady
6 os.
1.5 sáček Filo těsto
3 pl. Kuchyňský olej
3 Brambory
1.5 čl Kurkuma
1.5 čl Mleté chilli
1.5 lžíce Sůl
Pepř
250 g Hrášek
1.5 čl Nasekaný koriandr
Příprava
Fáze 1 /7
Brambory vařte do měkka v hrnci s vroucí vodou asi 20-25 minut. Brambory slijte, oloupejte a rozmačkejte.
Fáze 2 /7
Na pánvi zahřejte olej. Přidejte rozmačkané brambory, sůl, pepř, kurkumu a mleté chilli a restujte 2-3 minuty. Přidejte hrách a zamíchejte. Odstavte z plotny a přidejte koriandr. Dejte stranou.
Fáze 3 /7
Pláty filo těsta podélně rozřízněte na polovinu. Pláty potřete olejem. Do jednoho z rohů dejte trochu náplně a přeložte plát tak, abyste vytvořili trojúhelník.
Fáze 4 /7
Na desku v nádobě dejte samosy. Zahajte proces vaření..
Fáze 5 /7
Po 10 minutách samosy otočte.
Fáze 6 /7
Zkontrolujte, zda jsou samosy upečené. V případě potřeby přidejte ještě pár minut. Postup opakujte.
Fáze 7 /7
Samosy podávejte se sladkokyselou omáčkou a salátem.