Hovězí bulgogi
- Celková doba 12 hod. 20 min
- 15 min
Příprava - 5 min
Vaření - 12 hod.
Chlazení
Kompatibilní spotřebiče (2)
Přísady
6 os.
9 pl. Sójová omáčka
3 pl. Moučkový cukr
3 pl. Sezamový olej
3 pl. Sezamová semínka
1.5 Jarní cibulka
3 Stroužky česneku
1.5 pl. Gochujang
3 pl. Rýžový ocet
1.5 Mrkev
Mletý černý pepř
900 g Mleté hovězí maso
600 g Rýžové nudle
Příprava
Fáze 1 /4
V nádobě smíchejte sójovou omáčku, cukr, sezamový olej, sezamová semínka, zelenou cibulku, česnek, omáčku gonchujang, rýžový ocet, mrkev a černý pepř. Dobře promíchejte, dokud se cukr nerozpustí.
Fáze 2 /4
Nakrájejte si hovězí maso na tenké nudličky. Do marinády přidejte mleté maso a promíchejte, aby se každý kousek obalil. Misku pevně zakryjte potravinářskou fólií nebo vhodnou pokličkou. Misku dejte do lednice a nechte 12 až 24 hodin marinovat, aby se chutě vstřebaly do masa.
Fáze 3 /4
Otevřete svůj OptiGrill na pozici grilování. Nastavte boční termostat do polohy 4. Jakmile je předehřátí dokončeno, grilujte 5 minut. Grilujte po dávkách, aby se maso dobře opeklo.
Fáze 4 /4
Horké mleté hovězí maso podávejte s vařenými rýžovými nudlemi. Můžete ozdobit extra zelenou cibulkou, sezamovými semínky nebo kapkou sójové omáčky.