Hovězí bulgogi - recept OptiGrill 4in1 XL | Tefal
Tefal
Recept od Tefal

Hovězí bulgogi

ratings.0

-/5 -

  • Celková doba 12 hod. 20 min
  • Příprava
    15 min
  • Vaření
    5 min
  • Chlazení
    12 hod.

Přísady

6 os.

  • 9 pl. Sójová omáčka

  • 3 pl. Moučkový cukr

  • 3 pl. Sezamový olej

  • 3 pl. Sezamová semínka

  • 1.5 Jarní cibulka

  • 3 Stroužky česneku

  • 1.5 pl. Gochujang

  • 3 pl. Rýžový ocet

  • 1.5 Mrkev

  • Mletý černý pepř

  • 900 g Mleté hovězí maso

  • 600 g Rýžové nudle

Příprava

Fáze 1 /4

V nádobě smíchejte sójovou omáčku, cukr, sezamový olej, sezamová semínka, zelenou cibulku, česnek, omáčku gonchujang, rýžový ocet, mrkev a černý pepř. Dobře promíchejte, dokud se cukr nerozpustí.

  • 9pl. Sójová omáčka
  • 3pl. Moučkový cukr
  • 3pl. Sezamový olej
  • 3pl. Sezamová semínka
  • 1.5 Jarní cibulka
  • 3 Stroužky česneku
  • 1.5pl. Gochujang
  • 3pl. Rýžový ocet
  • 1.5 Mrkev
  • Mletý černý pepř

Fáze 2 /4

Nakrájejte si hovězí maso na tenké nudličky. Do marinády přidejte mleté ​​maso a promíchejte, aby se každý kousek obalil. Misku pevně zakryjte potravinářskou fólií nebo vhodnou pokličkou. Misku dejte do lednice a nechte 12 až 24 hodin marinovat, aby se chutě vstřebaly do masa.

  • 900g Mleté hovězí maso

Fáze 3 /4

Otevřete svůj OptiGrill na pozici grilování. Nastavte boční termostat do polohy 4. Jakmile je předehřátí dokončeno, grilujte 5 minut. Grilujte po dávkách, aby se maso dobře opeklo.

Fáze 4 /4

Horké mleté ​​hovězí maso podávejte s vařenými rýžovými nudlemi. Můžete ozdobit extra zelenou cibulkou, sezamovými semínky nebo kapkou sójové omáčky.

  • 600g Rýžové nudle