Holandský farmářský chléb - recept Cookeo | Tefal
Tefal
Recept od Tefal

Holandský farmářský chléb

ratings.0

-/5 -

  • Celková doba 2 hod. 40 min
  • Příprava
    10 min
  • Vaření
    30 min
  • Chlazení
    2 hod.

Přísady

2 os.

  • 140 g Silná bílá chlebová mouka

  • 20 g Celozrnná mouka

  • 10 g Čerstvé droždí

  • 100 ml Vlažná voda

  • 3 g Sůl

Příslušenství

  • Forma na pečení
    Forma na pečení

Příprava

Fáze 1 /6

Připravte si ingredience.

  • 140g Silná bílá chlebová mouka
  • 20g Celozrnná mouka
  • 10g Čerstvé droždí
  • 100ml Vlažná voda
  • 3g Sůl

Fáze 2 /6

Pokud nemáte formu, vložte pečící papír do parního košíku a vytvořte ji.

Fáze 3 /6

V míse mixéru všechny ingredience hněťte dohromady 5 minut a na závěr přidejte sůl. Nechte hodinu odpočívat s přikrytou mísou.

  • 140g Silná bílá chlebová mouka
  • 20g Celozrnná mouka
  • 10g Čerstvé droždí
  • 100ml Vlažná voda
  • 3g Sůl

Fáze 4 /6

Těsto naklepejte a poté vložte do formy. Přikryjte a nechte 1 hodinu odpočívat. Vložte do košíku a zalijte 20 cl vody.

  • Forma na pečení

Fáze 5 /6

Tlakové vaření.

Fáze 6 /6

Vyjměte z formy a před podáváním nechte vychladnout.