Holandský farmářský chléb
- Celková doba 2 hod. 40 min
- 10 min
Příprava - 30 min
Vaření - 2 hod.
Chlazení
Objevte celou řadu
Zobrazit více - Objevte celou řadu -
Přísady
2 os.
140 g Silná bílá chlebová mouka
20 g Celozrnná mouka
10 g Čerstvé droždí
100 ml Vlažná voda
3 g Sůl
Příslušenství
Forma na pečení
Příprava
Fáze 1 /6
Připravte si ingredience.
Fáze 2 /6
Pokud nemáte formu, vložte pečící papír do parního košíku a vytvořte ji.
Fáze 3 /6
V míse mixéru všechny ingredience hněťte dohromady 5 minut a na závěr přidejte sůl. Nechte hodinu odpočívat s přikrytou mísou.
Fáze 4 /6
Těsto naklepejte a poté vložte do formy. Přikryjte a nechte 1 hodinu odpočívat. Vložte do košíku a zalijte 20 cl vody.
Fáze 5 /6
Tlakové vaření.
Fáze 6 /6
Vyjměte z formy a před podáváním nechte vychladnout.