Hamburger a batátové hranolky
- Celková doba 52 min
- 30 min
Příprava - 22 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Kompatibilní spotřebiče (1)
Přísady
4 os.
850 g Batáty
3 pl. Olivový olej
1 čl Mletý koriandr
0.5 čl Mletý římský kmín
Sůl, pepř
2 Rajčata
4 list Listový salát
1 Červená cibule
4 Hamburgery
2 pl. Olivový olej
4 Hamburgerové bulky
3 pl. Kečup
3 pl. Majonéza
4 plá. Čedar
Příslušenství
Fritovací koš
Příprava
Fáze 1 /6
Batáty oloupejte, nakrájejte na plátky a poté na stejně velké hranolky. Dejte je do velké mísy a přidejte olivový olej, koriandr a kmín. Dochuťte solí a pepřem a promíchejte. Dejte je do fritovacího koše. Umístěte fritovací koš do nejvyšší polohy trouby.
Fáze 2 /6
Přístroj zapněte. Zvolte program AIR FRY (smažení vzduchem) při 200 °C a nastavte dobu přípravy na 15 minut. Stiskněte tlačítko START.
Fáze 3 /6
Mezitím nakrájejte rajčata, otrhejte a omyjte listy salátu a oloupejte a nakrájejte cibuli na tenké plátky. Maso na hamburgery osolte. Pomocí mašlovačky je lehce potřete olivovým olejem a položte je na mřížku vyloženou alobalem. Po upečení batátů, aniž byste je vyndávali, umístěte mřížku s hamburgery do střední polohy trouby.
Fáze 4 /6
Přístroj zapněte. Zvolte program AIR FRY (smažení vzduchem) a nastavte dobu pečení na 7 min. Stiskněte tlačítko START.
Fáze 5 /6
Rozkrojte hamburgerové bulky podélně na půl. Rychle je ohřejte v toustovači. Smíchejte majonézu a kečup a směsí potřete vnitřní stranu bulek. Položte na ně list hlávkového salátu, upečený hamburger, plátek čedaru, několik plátků rajčat a cibule, další list hlávkového salátu, lžíci směsi majonézy a kečupu a vše přiklopte horní polovinou bulky.
Fáze 6 /6
Podávejte horké s batátovými hranolky.