Grilovaný humří ocas s máslem a bílým vínem
- Celková doba 10 min
- 10 min
Příprava - 0 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Kompatibilní spotřebiče (19)
Elektrický gril Tefal OptiGrill+ Snacking & Baking GC714834 Černý Elektrický gril Tefal OptiGrill 4v1 Inox GC774D30 Stříbrný/Černý Elektrický gril Tefal OptiGrill Elite XL GC760D30 Stříbrný/Černý Elektrický gril Tefal OptiGrill Elite GC750D30 Stříbrný/Černý Objevte celou řadu
Zobrazit více - Objevte celou řadu -
Přísady
4 os.
4 Humr (ocasy)
50 ml Bílé víno
30 ml Citrónová šťáva
1 ks Na jemno nasekaná šalotka
2 strou. Česnek, nasekaný
125 g Čerstvé máslo, na kostky
Příprava
Fáze 1 /5
Do malého rendlíku dejte víno, citrónovou šťávu, šalotku, česnek, sůl a pepř a pomalu přiveďte na střední teplotě k varu. Tekutinu zredukujte asi o 2 polévkové lžíce (30 ml). Sundejte z plotny
Fáze 2 /5
Nechte chladnout 1 minutu. Postupně přidávejte kousky másla a míchejte do hladka. Omáčku udržujte teplou.
Fáze 3 /5
Humří ocas položte plochou stranou dolů a do konce ocasu zasuňte široký kuchyňský nůž. Silně přitlačte dolů a prořízněte krunýř asi 3/4 do masa. Podélně ohněte ocas zpět. Humra osolte a opepřete.
Fáze 4 /5
Zapněte gril. Zvolte na grilu příslušný program a stiskněte tlačítko OK. Pak pokračujte tímto postupem: Grilovací desky potřete trochou oleje. Po předehřátí přístroje položte humra na gril a gril přiklopte. Nechte péci, dokud se kontrolka nerozsvítí žlutě, nebo dokud se nezobrazí „Středně propečené“.
Fáze 5 /5
Humra podávejte s teplou omáčkou a klínky citrónu.