Grilovaný ananas s rumem a polevou z hnědého cukru
- Celková doba 1 hod. 22 min
- 10 min
Příprava - 12 min
Vaření - 1 hod.
Chlazení
Kompatibilní spotřebiče (4)
Přísady
4 os.
700 g Ananas (asi půlka velkého ananasu)
30 g Hnědý cukr
2 čl Skořice
12.5 cl Tmavý rum
Příprava
Fáze 1 /4
Ananas omyjte a nakrájejte na plátky silné asi 2 cm. Smíchejte cukr, skořici a rum a přidejte plátky ananasu. Nechte marinovat alespoň 1 hodinu.
Fáze 2 /4
Otevřete gril OptiGrill v poloze barbecue. Boční termostat nastavte na polohu 4. Po předehřátí přístroje grilujte okapané plátky ananasu asi 12 minut. V půlce doby grilování je otočte.
Fáze 3 /4
Mezitím nalijte marinádu do malého rendlíku, přiveďte ji k varu a vařte 10 minut, nebo dokud se nevytvoří omáčka o hustotě sirupu.
Fáze 4 /4
Grilované plátky ananasu podávejte pokapané sirupem.