Grilované květákové steaky a čočkový dahl
- Celková doba 1 hod.
- 20 min
Příprava - 40 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Kompatibilní spotřebiče (2)
Přísady
6 os.
180 g Mrkev (asi 1 velká)
180 g Žlutá cibule (asi 1)
1 strou. Česnek
2 pl. Olivový olej
2 čl Kurkuma
1 čl Mletý římský kmín
1.5 čl Semínka koriandru
1.5 čl Mletý zázvor
1 strou. Kardamom
1 Hřebíček
1.4 kg Květák (asi 1 velký)
1 čl Sušený česnek
1.5 čl Paprika
0.5 čl Chilli vločky
1 čl Mletý římský kmín
3 pl. Olivový olej
Sůl
450 g Červená čočka
60 cl Kokosové mléko
60 cl Rajčatové pyré
30 cl Vařící voda
1 sva. Čerstvý koriandr
90 g Řecký jogurt
Příslušenství
Plech na pečení XL Plech na pečení
Příprava
Fáze 1 /5
Očistěte mrkev a oloupejte cibuli a česnek. Nakrájejte je nožem a dejte do trouby spolu s olejem, kurkumou, kmínem, semínky koriandru, zázvorem, drceným kardamonem, hřebíčkem a solí.
Fáze 2 /5
Otevřete gril v režimu Kompletní pokrm a vložte zapékací mísu. Boční termostat nastavte na polohu 3. Po předehřátí přístroje pečte zeleninu 5 minut a během pečení jednou až dvakrát zamíchejte.
Fáze 3 /5
Mezitím nakrájejte květák na steaky o tloušťce 1,5 cm. Smíchejte sušený česnek, papriku, chilli, kmín, olivový olej a sůl a obě strany květákových steaků potřete touto směsí.
Fáze 4 /5
Do zapékací mísy přidejte červenou čočku, kokosové mléko, rajčatovou dužinu a vařící vodu. Květákové steaky dejte na grilovací desky. Pečte 35 minut. V polovině pečení květákové steaky otočte a čočku průběžně míchejte.
Fáze 5 /5
Porce čočky dahl dejte na talíře, přidejte květákové steaky, lžíci jogurtu a nasekaný koriandr. Ihned podávejte.